Siirry pääsisältöön

Ei makarooni vaan macaron

Kävin hieman jännittyneenä erään haasteen kimppuun viime viikolla. Olin monilta kuullut ja lukenut, että ihanaiset "muotileivokset" macaronit olisi vaikea saada onnistumaan ja niiden tekeminen olisi lähes tulkoon fysiikan laeista kiinni. Mutta kuinkas kävikään, ihka ensimmäiset macaronit onnistuivat täydellisesti ja ai että miten hyvältä ne myös maistuivat. Siksi ajattelin jakaa ohjeen myös teille.Macaron taikina
220g tomusokeria (mansikkatomusokeri)
120g mantelijauhetta
3 munan valkuaista
25g Siro hienoa sokeria
4 tippaa elintarvikeväriä (punainen)

Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe kulhoon ja laita kulho sivuun. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa, kunnes muodostuu luja vaahto. Vaahto on valmista, kun se pysyy kulhossa kulhoa alas päin käännettäessä. Lisää vähitellen hienoa sokeria kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Lisää elintarvikeväri tässä vaiheessa. Lisää tomusokeri-mantelijauheseos vaahtoon ja sekoita käsin varovasti kunnes seos on tasaista. Laitan seos pursotinpussiin ja muodosta pieniä leivoksia pellille. Paista leivoksia n. 15-25 minuuttia 120 asteessa. Kokeile kypsyys, jotta macaronit olisivat myös sisältä kypsiä. Vaihtoehtoisesti elintarvikevärin voi korvata 10g kaakaojauhetta, jolloin saa suklaisia macaroneja. Tällöin kaakaojauhe lisätään tomusokerin ja mantelijauheen joukkoon siivilöiden.

Macaronit voi täyttää mieleisellään täytteellä. Täytteen tulisi kutenkin olla sen verran kiinteää, ettei se pääse kostuttamaan macaroneja. Itse täytin macaronit limen makuisella kreemillä. Perus voikreemi onkin hyvä vaihtoehto, koska kreemin voi maustaa mieleisekseen.

Kreemitäyte
100g voita
50g tomusokeria
(kokonaisen limen mehu)


Kommentit

  1. Täytyi testata näitä itsekin (jotta ei näistä raskauskiloista pääsisi eroon;)). Tuli tosi ihania vaikka kreemitäytteestä ei tullutkaan yhtä kuohkeaa ja kauniin väristä kuin sun macaroneissa. Aion myös testata tuota aiemmin laittamaasi porkkanasosekeittoa joku kerta. Hyvä vinkki.

    O-L

    VastaaPoista
  2. Sitä kreemiä saa tosiaan vatkata aika kauan, että meinas itselläkin usko loppua, että tuleeko siitä mitään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti