Omena-kinuskikakku



Tein tammikuun lopussa erästä kakkua, jonka ohjeen löysin Marian Baking of-blogista. Jo tuolloin hieman muuntelin täytteen ohjetta omanlaiseksi, mutta tällä viikolla kokeilin kakkua ihan kokonaan uudella täytteellä. Maku oli parempi kuin aiemmin tekemässäni. Omena ja kinuski sopivat tässä todella hyvin yhteen, eikä kakku ole kuitenkaan liian makea. Suosittelen kokeilemaan ja tässä kakussahan on hyvää myös se, että pohjassa on käytetty mantelijauhetta, jolloin se on gluteeniton.

Pohja

1 kananmunaa
1 dl sokeria
75g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
1 prk Ingman kaneli-omena rahkaa
1 rkl omenamehua
1 omena

Kuorrute
1 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
nokare voita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista irtopohjavuuassa (halkaisija 20cm) 175 asteessa n. 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka ja hyvin hienoksi silputtu omena. Halutessasi voit lisätä vielä hieman kanelia joukkoon vahvistamaan rahkassa olevaa kanelin makua. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet mehuun. Jäähdytä hieman ja lisää kerma-rahkaseokseen. Lisää täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi (yön yli). 

Kuorrutetta varten keitä kermaa ja sokeria hiljaisella lämmöllä, jotta siitä muodostuu löysähkö kinuski. Lisää joukkoon nokare voita ja jäähdytä hetki. Lisää kinuski kakun päälle ja koristele vaikka suklaalla.

Ainekset tuplaamalla saat riittävän kakun 24cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Kommentit

  1. Ja tää oli tosi hyvää! Ihan meinas ruveta harmittamaan, että en santsannut enää kolmatta palaa...
    Sopivan tilaisuuden tullessa voisin tehdä itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mika tais saada syödä yhden palan tosta kakusta ja loput katos kyllä mun mahaan :) Niin hyvää ja kiva kun tykkäsit!

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: