Mustikkaleivokset



Viime viikolla vietimme naistenpäivää ja torstaina pari ystävääni oli kylässä, joten tarjoilin päiväkahvin seuraksi mustikkamasariinit. Ohje on bongattu viimeisimmästä Pirkka-lehdestä ja olivat todella hyviä.

Ohje

Pohja
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta

Täyte
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
½ dl vehnäjauhoja
½ dl leivinjauhetta
4 dl mustikoita (pakaste)

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa n. tunti. Levitä taikina muffinsipellille pohjalle sekä reunoille tai yksittäisiin mataliin leivosvuokiin. Vaahdota täytteen voi ja lisää loput aineet yksitellen hyvin vatkaten mustikoita lukuunottamatta. Lisää mustikoita jokaisen leivoksen keskelle ja näiden päälle täyte. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia.

Tarjoile vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.

Kommentit

  1. Hmm.. näyttävät ja kuulostavat tosi herkullisilta, täytynee lisätä nämäkin tuonne kokeiltavien herkkujen listalle. Ne minttumasariinit ainakin olivat silloin niin tosi hyviä, että oikein vesi nousi kielelle pelkästä ajatuksestakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä eivät olleet niin makeita, kun minttuinen versio. Pohjan kyllä tekisin ehkä minttumasariinien ohjeen mukaan, koska nämä meinasivat irrota hieman huonosti muffinsipellistä.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: