Suklainen domino cupcake

Äitini ja isäni olivat viikonloppuna hoitamassa pikku neitiä ja leivoinkin heille teen kanssa nautittavaksi suklaisia muffinseja. Alku ei tässä leivontaprojektissa ollut mikään menestys sillä alunperin aikomani muffinsit epäonnistuivat täysin. Tämä tosin oli ohjeen vika, josta selkeästi puuttui jokin ainesosa, koska kyseisellä ohjeella ei saa aikaan muuta kuin sutta. No tästä epäonnistumisesta sisuuntuneena kokeilin toista ohjetta ja näiden muffinsien onnistuttua innostuin vielä ideoimaan niiden päälle mansikkaisen dominokuorrutteen. 


Ohje on alunperin Leivonnaisia herkkusuille kirjasta, mutta tuunasin ohjetta hieman... yllätys yllätys.

Suklaiset muffinsit (12kpl) 

100g vehnäjauhoja
20g kaakaojauhetta
140g sokeria
1,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40g juoksevaa margariinia
1,2dl maitoa
1 kananmuna
0,25tl vanilja-aromia
100g valkosuklaata

Kuorrute

150g maustamatonta tuorejuustoa
6 mansikka dominoa
tomusokeria

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä jauhojen joukkoon paakkujen välttämiseksi. Sekoita kannussa maito, muna ja vanilja-aromi ja lisää hiljalleen kuivien aineiden joukkoon. Lisää rouhittu valkosuklaa joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinsivuokiin tai pellille ja paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna muffinsien jäähtyä.

Kuorrutetta varten irrota dominoista täyte erilleen ja murskaa keksit pieneksi muruksi. Lisää murujen sekaan tuorejuusto ja dominotäyte. Lisää joukkoon maun mukaan tomusokeria. Tällä saat säädeltyä kuorrutteen makeutta. Vatkaa tasaiseksi tahnaksi. Lisää kuorrute muffinsien päälle ja koristeeksi vielä puolikas tai kokonainen domino. Makuvaihtoehtoja näissä kuppikakuissa on niitä monta kuin on dominoakin. Varmasti ainakin minttudominoista saisi ihania kuppikakkuja.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: