Siirry pääsisältöön

4/12/13 Piparinen kakku

Tästä jouluisesta piparikakusta ei ole kuvia, koska se katosi parempiin suihin ennen kuin edes ehdin miettiä kuvien ottamista. Tämä todella piparinen kakku syntyi yhdistämällä pipareita ja piparin makuista rahkaa. 


Piparikakku

Pohja

300g piparkakkuja
1dl sulatettua voita (n. 100g)

Täyte

1prk Flora Vanillaa
2dl kuohukermaa
2prk Arlan piparkakkurahkaa
3rkl vettä
6 liivatelehteä
150g Fazer joulusuklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja lisää keksimuruihin. Levitä keksimuruirtopohjavuuan pohjalle ja laita jääkappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vaahdota erikseen Flora Vanilla ja kuohukerma. Yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon rahka. Paloittele suklaa pieneksi ja lisää joukkoon. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään, mielellään yön yli.

Kommentit