Porkkanakakku

Olen leiponut monta porkkanakakkua ja blogistani löytyy muutama ohje, yksi jopa maailman parhaaksi nimeämäni. Silti etsin edelleen sitä täydellistä porkkanakakkua, joka vie ensi haukkaisulla jalat alta ja on todella sitä maailman parasta.

En tiedä ollaanko tälläkään reseptillä vielä lähellä, mutta kyllä tämä sinne päin on ja maistui kyllä niin kauan kuin sitä riitti. Itse leivoin kaksi pientä pohjaa, joista kokosin korkean kakun, mutta kakun voi myös paistaa yhdessä 24 cm vuoassa ja täytteen taikka kuorrutteen voi laittaa vain rennosti porkkanakakun päälle. Huomioithan tällöin, että paistoaika voi vaihdella. Myönnän kyllä, etten ole ihan varma, onko tässä reseptissä mainitsemana paistoaika täysin oikea. En ollut varautunut kirjoittamaan reseptiä ylös, mutta te ihanat sen perään haikailitte, niin tässäpä se. Muuten resepti oli muistissa, mutten ihan tarkkaan tuota paistoaikaa muista.

Tämän kakun paiston ja muidenkin reseptien kohdalla kannattaa aina tarkkailla paistoa, eikä orjallisesti noudattaa resepteissä annettua aikaa. Uunit ovat erilaisia ja se mikä toimii itsellä, ei välttämättä toimi toisella.








Porkkanakakku

pohja

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

150 g majoneesia (esim. Felix Kruunu)

2 kananmunaa

3 dl erikoisvehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

0,5 tl kardemummaa

1 dl kuohukermaa

noin 2,5 dl porkkanaraastetta

50 g saksanpähkinää rouhittuna (voi jättää myös hyvin pois)

 

Kostutukseen

appelsiinimehua

 

Täyte/ kuorrute

100 g voita

3,5 dl tomusokeria

300 g Philadelphia tuorejuustoa

 

Ohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Laita kulhoon sokerit ja majoneesi ja vatkaa hetki sähkövatkaimella. Lisää joukkoon munat ja vatkaa hetki. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää taikinaan yhdessä kuohukerman kanssa. Sekoita ja lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinät. Leivinpaperoi ja voitele kaksi 15 cm vuokaa ja jaa taikinan tasan vuokiin. Paista kakkuja uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä hetki vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Kakkupohjat kannattaa laittaa muutamaksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään ja tiivistymään, jolloin niiden käsittely ja täyttö helpottuu huomattavasti.

Täytettä varten vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa hetki.

Tasoita kakkupohjat tarvittaessa. Jaa kakkupohjat puoliksi ja kokoa kakku joko suoraan tarjoiluastialle tai kelmutettuun vuokaan. Mikäli kokoat kakun suoraan lautaselle voit käyttää apuna korkeaa ja jämäkkää reunakalvoa, jonka sisään kakku on helppo koota ja se pitää muotonsa.

Laita lautaselle pohja ja kostuta sitä pikkuisen appelsiinimehulla. Levitä ohut kerros tuorejuustokreemiä pohjan päälle tai siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota pohjan päälle. Näin saat tasaisemman kerroksen täytettä kerrosten väliin. Toista kaksi kertaa. Jätä täytettä myös kakun päälle. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi pohja niin, että pohjapuoli on päällä. Näin saat kakun pinnasta tasaisen. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin. Tämän jälkeen voit poistaa reunakalvon ja laittaa loput täytteestä kakun pinnalle ja hieman reunoille. Täyte riittää nakukakkuun. Mikäli haluat kakun pinnasta kokonaan valkoisen, tee täytettä enemmän.

Tämän jälkeen kakun voi halutessaan koristella.

 


Kommentit

  1. Tein tänään kakkua tällä ohjeella, jostain syystä olin ostanut smetanaa majoneesin sijaan, joten sillä sitten mentiin ja hyvin toimi sekin. Kiitos hyvästä ohjeesta, kakku oli hyvää ja helppo tehdä, vieraat tykkäsivät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hyvä, että kakku onnistui myös smetanalla ja maistui :)

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: