Piknik ideoita vapuksi: kana- pestopiirakka

Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life

Vapulla on itselleni aivan erityinen paikka sydämessäni. Olen saanut teekkarikasteen vapunpäivänä, tavannut silloin mieheni ja myöhemmin mennyt myös kihloihin. Vappu on tästä syystä itselleni ilon ja onnen juhla, jota mieluusti juhlistan perheen ja ystävien kesken. Vappupäivä on kuin tehty piknikeille ja brunsseille ja on ihana koota pöytään kaikkien lempiherkkuja niin suolaisia kuin makeita. Uusi suolainen herkku meidän brunssipöydässä on ihana kana- pestopiirakka. Piirakka tehdään uunipellille, joten sitä saa kerralla isommallekin määrälle. 

Kana- pestopiirakka on ihanaa raikkaan vihreän salaatin kanssa. Sen voi syödä niin lämpöisenä kuin kylmänä, mikä helpottaa piirakan mukaan ottamista piknikille. Valmisteluja helpottamaan piirakan voi tehdä myös hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa. Näin sen saa sieltä sulateltua brunssipöytään tai mukaan piknikille tarvittaessa.

Lämpöisenä vappupäivänä suunta siis piirakan ja salaatin kanssa piknikille tai sateen sattuessa sisälle brunssille. Kummallekin voi hyvin kattaa Maku Kitchen Lifen tukevat pudonneista palmunlehdistä valmistetut lautaset ja bambuaterimet. Lautaset ja aterimet ovat sataprosenttisesti biohajovia luonnontuotteita. Ovat todella tukevia ja niitä voi hyvin käyttää useamman kerran. Eivät ole siis mitä sattuu kertakäyttöastioita. Meilläkin ovat lautaset ja aterimet olleet käytössä useita kertoja ja lopulta, kun käytön jäljet alkavat tuntuvasti näkyä lautasissa, ne voi hävittää biojätteenä, nakata kotikompostiin tai polttaa. 

Lautasista löytyy useita kokoja niin pyöreinä kuin nelikulmioina, jolloin jokaiselle varmasti löytyy mieleiset lautaset omaan tarkoitukseen. Itse pidän erityisesti pienemmistä suorakulmion muotoisista lautasista. Niille kattaa kauniisti juuri palan taikka kaksi kana-pestopiirakkaa ja salaattia kylkeen. 

Joko innostuit sinäkin suunnittelemaan brunssia tai lähtöä piknikille? Kana-pestopiirakan reseptin löydät Maku Kitchen Lifen sivuilta. Samaisilta sivuilta löydät myös tarkemmat kokotiedot saatavilla olevista palmunlehdistä valmistetuista lautasista ja kymmenittäin muita ihania tuotteita. Itse olen tänä keväänä iskenyt silmäni ainakin hauskoihin popcorn-tekstillä varustettuihin kulhoihin. Nekin sopisivat täydellisesti vappupöytään. 

                   

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: