Porkkanakakku
Olen leiponut monta porkkanakakkua ja blogistani
löytyy muutama ohje, yksi jopa maailman parhaaksi nimeämäni. Silti etsin
edelleen sitä täydellistä porkkanakakkua, joka vie ensi haukkaisulla jalat alta
ja on todella sitä maailman parasta.
En tiedä ollaanko tälläkään reseptillä vielä lähellä,
mutta kyllä tämä sinne päin on ja maistui kyllä niin kauan kuin sitä riitti.
Itse leivoin kaksi pientä pohjaa, joista kokosin korkean kakun, mutta kakun voi
myös paistaa yhdessä 24 cm vuoassa ja täytteen taikka kuorrutteen voi laittaa
vain rennosti porkkanakakun päälle. Huomioithan tällöin, että paistoaika voi
vaihdella. Myönnän kyllä, etten ole ihan varma, onko tässä reseptissä
mainitsemana paistoaika täysin oikea. En ollut varautunut kirjoittamaan
reseptiä ylös, mutta te ihanat sen perään haikailitte, niin tässäpä se. Muuten
resepti oli muistissa, mutten ihan tarkkaan tuota paistoaikaa muista.
Tämän kakun paiston ja muidenkin reseptien kohdalla kannattaa
aina tarkkailla paistoa, eikä orjallisesti noudattaa resepteissä annettua
aikaa. Uunit ovat erilaisia ja se mikä toimii itsellä, ei välttämättä toimi
toisella.
Porkkanakakku
pohja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
150 g majoneesia (esim. Felix Kruunu)
2 kananmunaa
3 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
1 dl kuohukermaa
noin 2,5 dl porkkanaraastetta
50 g saksanpähkinää rouhittuna (voi jättää myös hyvin
pois)
Kostutukseen
appelsiinimehua
Täyte/ kuorrute
100 g voita
3,5 dl tomusokeria
300 g Philadelphia tuorejuustoa
Ohje
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Laita kulhoon sokerit ja majoneesi ja vatkaa hetki sähkövatkaimella. Lisää joukkoon munat ja vatkaa hetki. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää taikinaan yhdessä kuohukerman kanssa. Sekoita ja lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinät. Leivinpaperoi ja voitele kaksi 15 cm vuokaa ja jaa taikinan tasan vuokiin. Paista kakkuja uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä hetki vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
Kakkupohjat kannattaa laittaa muutamaksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään ja tiivistymään, jolloin niiden käsittely ja täyttö helpottuu huomattavasti.
Täytettä varten vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa hetki.
Tasoita kakkupohjat tarvittaessa. Jaa kakkupohjat
puoliksi ja kokoa kakku joko suoraan tarjoiluastialle tai kelmutettuun vuokaan.
Mikäli kokoat kakun suoraan lautaselle voit käyttää apuna korkeaa ja jämäkkää
reunakalvoa, jonka sisään kakku on helppo koota ja se pitää muotonsa.
Laita lautaselle pohja ja kostuta sitä pikkuisen appelsiinimehulla.
Levitä ohut kerros tuorejuustokreemiä pohjan päälle tai siirrä täyte pursotinpussiin
ja pursota pohjan päälle. Näin saat tasaisemman kerroksen täytettä kerrosten
väliin. Toista kaksi kertaa. Jätä täytettä myös kakun päälle. Laita
päällimmäiseksi kerrokseksi pohja niin, että pohjapuoli on päällä. Näin saat
kakun pinnasta tasaisen. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin. Tämän jälkeen voit
poistaa reunakalvon ja laittaa loput täytteestä kakun pinnalle ja hieman
reunoille. Täyte riittää nakukakkuun. Mikäli haluat kakun pinnasta kokonaan
valkoisen, tee täytettä enemmän.
Tämän jälkeen kakun voi halutessaan koristella.
Tein tänään kakkua tällä ohjeella, jostain syystä olin ostanut smetanaa majoneesin sijaan, joten sillä sitten mentiin ja hyvin toimi sekin. Kiitos hyvästä ohjeesta, kakku oli hyvää ja helppo tehdä, vieraat tykkäsivät :)
VastaaPoistaHei! Hyvä, että kakku onnistui myös smetanalla ja maistui :)
Poista