Pääsiäisen unelmatorttu

Pääsiäisen unelmatorttu saa täytteeseen pashasta tuttuja elementtejä. Tämä sitruunainen voikreemi höysteineen tekee tavallisesta unelmatortusta entistä maukkaamman. Täytteessä voit käyttää juuri sinun makuusi sopivia höysteitä. Koristelussa voit myös käyttää mielikuvitustasi ja tehdä juuri sinun pääsiäispöytään sopivan unelmien tortun.





Pääsiäisen unelmatorttu

pohja

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta


Täyte

150 g huoneenlämpöistä voita

2,5 dl tomusokeria

3 keltuaista

1 sitruunan kuori raastettuna ja puolikkaan sitruunan mehu

 

Lisäksi

mantelirouhetta, rusinoita ja appelsiininkuoripaloja

 

Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Kääntele sekaisin kaapimella. Laita taikina leivinpaperilla vuoratun pellin (noin 30x35cm) päälle. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis torttupohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.

Valmista täyte. Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa kunnolla vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle mantelirouhetta, rusinoita ja appelsiininkuorta. Kääri rullalle pitkältä sivulta. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. 

Voit vielä koristella unelmatortun ennen tarjoilua vaikkapa kermavaahdolla, karkeilla ja kekseillä.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: