Pääsiäisen unelmatorttu
Pääsiäisen unelmatorttu saa täytteeseen pashasta tuttuja elementtejä. Tämä sitruunainen voikreemi höysteineen tekee tavallisesta unelmatortusta entistä maukkaamman. Täytteessä voit käyttää juuri sinun makuusi sopivia höysteitä. Koristelussa voit myös käyttää mielikuvitustasi ja tehdä juuri sinun pääsiäispöytään sopivan unelmien tortun.
Pääsiäisen unelmatorttu
pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
150 g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl tomusokeria
3 keltuaista
1 sitruunan kuori raastettuna ja puolikkaan sitruunan
mehu
Lisäksi
mantelirouhetta, rusinoita ja appelsiininkuoripaloja
Ohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon.
Kääntele sekaisin kaapimella. Laita taikina leivinpaperilla vuoratun pellin (noin
30x35cm) päälle. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis
torttupohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.
Valmista täyte. Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa kunnolla vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu. Levitä täyte pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle mantelirouhetta, rusinoita ja appelsiininkuorta. Kääri rullalle pitkältä sivulta. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Voit vielä koristella unelmatortun ennen tarjoilua vaikkapa
kermavaahdolla, karkeilla ja kekseillä.
Kommentit
Lähetä kommentti