Suolattu suklaajuustokakku

Oletko maistanut tai itse leiponut monen suosikkia suolattua kinuskijuustokakkua, jonka ohjekin löytyy monista blogeista, myös omastani? Tein pitkän tauon jälkeen tätä suolaisen makeaa ihanuutta ja siinä leipoessa se iski. Ajatus siitä, että miltä samainen juustokakku maistuisi suklaisena. Seuraavana päivänä suuntasin kauppaan ostoksille ja illalla leipomaan. 

Ja kuulkaa.. ei jää kakkoseksi tuolle kinuskiselle versiolle. Suklaan rakastaja suosittelee! Ainoa huono puoli on, että kakku tekeytyy jääkaapissa seuraavaan päivään, joten heti paistamisen jälkeen ei vielä pääse herkuttelemaan. 










Pohja

200 g digestive-keksejä
2 rkl kaakaojauhoa
1 rkl sokeria
85 g voita sulatettuna

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa (Valio Viola, ei kevyttä)
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
150 g tummaa suklaata (Brunberg tumma suklaa, laktoositon)

Kuorrute

150 g tummaa suklaata (Brunberg tumma suklaa, laktoositon) 
1 dl kuohukermaa

Pinnalle

sormisuolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Murskaa pohjan keksit esim. monitoimikoneella. Lisää joukkoon kaakaojauhe, sokeri ja sulatettu voi. Sekoita hyvin sekaisin. Pingota irtopohjavuoan  (24cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperi ja kaada keksimuru vuokaan. Painele muru pohjalle ja hieman myös vuoan reunoille (noin 2cm).

Täytettä varten sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita kaikki täytteen aineet kulhoon lukuunottamatta suklaata. Vatkaa sähkövatkaimella hetki, jotta seoksesta tulee tasainen. Lisää lopuksi sula suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää täyte pohjan päälle ja paista kakkua uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä. Valmista lopuksi kuorrute. Laita kuohukerma ja paloiteltu suklaa mikron kestävään kulhoon ja lämmitä mikrossa noin minuutti. Sekoita hyvin ja kaada kuorrute kakun päälle. 

Laita kakku jääkaappiin yön ylitse ja ripottele pinnalle seuraavana päivänä ennen tarjoilua sormisuolaa. Voit halutessasi koristella kakun kauden marjoilla tai muilla koristeilla.  


Kommentit

  1. Hei! Voiko kakun pakastaa (ilman sormisuolaa)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt. Blogi on jäänyt hieman vähälle hoidolle viime viikkoina. Luulisin, että kestää pakastuksenkin ja sormisuola kannattaa ripotella sitten ennen tarjoamista.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: