Salted caramel cheesecake pie

Ei liene leivontabloggaajaa, jonka blogista ei löytyisi tämän valloittavan salted caramel cheesecake pien eli suolakinuskijuustopiirakan ohjetta. Liekö alkuperäinen ohje löytynyt Wicked Sweet Kitchenin puolelta ja samaista on sitten versioitu monissa muissakin blogeissa. 

Itsekin tähän ihastuneena päätin kirjoitella ohjeen ylös ja tottakai sillä omalla twistillä eli hieman helpotetulla versiolla. Maku Kitchen Life yhteistyön merkeissä sain käsiini savustettua merisuolaa, jota hyödynsin tähän tavallisen sormisuolan sijaan. Savun maku ei tullut kovin voimakkaasti esiin ja suolaa olisi varmasti voinut ripsauttaa päälle vieläkin enemmän, mutta se tekee hauskan twistin tähän piiraaseen.






Pohja

200 g digestive-keksejä
85 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu (pieni sitruuna)
ripaus savustettua merisuolaa/ normaalia suolaa

Kinuski

1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa

Päälle

savustettua merisuolaa (tai sormisuolaa) ja kauden marjoja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Hienonna pohjaan tulevat keksit monitoimikoneessa. Sulata voi mikrossa ja lisää keksimurun joukkoon. Painele muruseos tiiviisti irtopohjavuoan tai piirakkavuoan (24cm) pohjalle ja hieman reunoille myös.

Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa sekaisin. Lisää täyte pohjan päälle ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri hyytynyt keskeltäkin.

Anna piiraan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 

Kinuskia varten laita fariinisokeri ja kerma mikron kestävään kulhoon ja lämmitä mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita välissä ja kuumenna mikrossa vielä 2 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, jotta kinuski hieman paksuuntuu ja levitä sitten piiraan päälle. Jos kinuski jää kovin löysäksi, voit mikrottaa sitä vielä hetken. Voit keittää kinuskin myös kattilassa.

Anna kakun olla jääkaapissa yön yli ja ripottele päälle suolaa ja koristele marjoilla juuri ennen tarjoilua. 


Kommentit

  1. Tää on niin paras kakku ja oot niin kauniisti taas koristellut ♥ Ja savustettu merisuola kuulostaa tosi jännittävältä! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: