Pätkis-juustokakku

Kun kakku sisältää yli puoli kiloa suklaata, se ei voi olla pahaa. Eihän? Pätkistä on nyt niin monessa eri muodossa ilmestynyt kauppojen hyllyille, että eilen tuli aivan pakonomainen tarve tehdä supersuklainen Pätkis-juustokakku. Vapise Kinderkakku! Yksi blogini suosituimmista resepteistä on 15 minuutin Pätkiskakku, jonka ohjeen julkaisin viime vuoden alussa. Tämä Pätkis-juustokakku on tuunattu versio tuosta suositusta kakusta.

En ole juustokakkujen ystävä, myönnän sen (paitsi, jos se sisältää runsaasti suklaata). En ole koskaan ymmärtänyt esim. suositun mangojuustokakun päälle... Tiedättehän sen, jossa on digestivepohja, vaalea moussekerros ja mangokiille päällä? Ei, ei kuulu suosikkeihin. Myönnän kyllä, että juustokakut ovat superhelppoja tehdä ja koristelemalla niistä saa aikaan ihania taideteoksia, mutta itselleni monesti leivon jotain muuta. Mutta tämä supersuklainen versio.. se  se vasta on jotain, vaikka itse sanonkin. Ja mitäpä sitä muuta tässä jaarittelemaan... ohje olkaa hyvät! Sulkuihin merkkasin joitakin tuotteita, joita itse käytin, jos vaikka helpottaa teitäkin valmistuksen vaiheissa. 









Pätkis-juustokakku

Pohja

150 g voita
150 g tummaa suklaata (Brunberg laktoositon tumma suklaa)
3 kananmunaa (M-koko)
1½ dl sokeria
2 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (tumma leivontakaakaojauhe)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g Pätkislevy

Täyte

4 liivatetta
3 rkl maitoa
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
½ dl tomusokeria
4 dl vispikermaa
200 g Pätkislevyä
100 g maitosuklaata (Fazerin sininen)

Koristelu

Pätkissuklaata- ja keksejä, mansikoita...

Valmista ensin pohja.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Laita voi ja suklaa mikron kestävään astiaan (parhaan version löydät tästä postauksesta) ja sulata mikrossa 600W teholla noin 2 minuuttia. Lisää sulan suklaa-voiseoksen joukkoon kananmunat ja sokeri ja sekoita vispilällä sekaisin. Sekoita keskenään toisessa astiassa kuivat aineet ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina pyöreään irtopohjavuokaan (24cm). Rouhi Pätkislevy pieneksi rouheeksi ja ripottele rouhe taikinan päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla 12 minuuttia. 

Ota kakku uunista ja anna jäähtyä hetki vuoassa ja nosta tämän jälkeen ritilän päälle jäähtymään. Kun kakku on jäähtynyt siirrä se takaisin irtopohjavuokaan. Voit vuorata irtopohjavuoan sisäspuolen reunakalvolla, jotta saat juustokakkuun tasaisen siistin reunan.

Valmista sitten täyte. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita suklaat mikron kestävään astiaan ja sulata mikrossa. Laita tuorejuusto kulhoon ja notkista sitä hieman sekoittamalla kaapimella. Lisää tuorejuuston joukkoon tomusokeri. Vatkaa vispikerma löysähköksi vaahdoksi. Kuumenna maito lasissa mikrossa ja liota liivatteet kuumaan maitoon. Kaada tuorejuuston joukkoon sekä sula suklaa että liivateseos ja sekoita nopeasti sekaisin vispilällä. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto kaapimella käännellen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön ylitse.

Seuraavana päivä voit koristella kakun erilaisilla Pätkissuklailla- ja kekseillä ja halutessasi lisätä myös esim. mansikoita keventämään tunnelmaa.  

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: