Limoncello-donitsit

* Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life

Vappu ja donitsit tai munkit... Erottamattomat vai mitä? Munkit ovat ihan parhaita varsinkin juuri paistettuina ja olenkin paistellut niitä useana vuonna. Munkkeja enemmän olen kuitenkin tehnyt uunissa paistettavia donitseja, koska ne valmistuvat vaivatta ja nopeasti siinä kun munkkitaikinaa joutuu kohottelemaan ja paistamisessakin kestää. 

Olinkin oikein innoissani, kun sain kehitellä donitsireseptin ja sain testiin Maku Kitchen Lifen donitsipellin. Olen omistanut useita erilaisia donitsipeltejä ja tässä versiossa tyylikäs musta väri sai jo aikaan ensimmäiset ihastuneet huokaukset. Pellin kolot ovat hieman pienemmät kuin monissa muissa, joten donitseista tulee sellaisia keskikokoisia, kun eivät ihan minikokoisiakaan ole. 

Mielessä pyöri alkuun appelsiini, mutta sitten eräänä aamuyönä, kun taas valvoin sängyssä, tuli päähäni yhtäkkiä idea Limoncello-donitseista ja niitähän oli sitten tehtävä. Ja ai että miten hyviä niistä tulikaan. Limoncelloa on hienostuneesti kuorrutteessa, mutta rohkeimmat korvaavat kuorrutteen veden Limoncellolla, jolloin maku vahvistuu entisestään. Nämä donitsit tuovat Italian ja auringon lautaselle. Kelpaa nauttia vappupiknikillä taikka brunssilla. 






Limoncello-donitsit 12 kpl


Taikina

1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
2 tl unikonsiemeniä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,5 dl piimää
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 sitruunan kuori raastettuna

Kuorrute

20 g voita
1 rkl Limoncelloa
1,5 dl tomusokeria
1-2 tl vettä
1 tippa keltaista pastaväriä

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Voitele donitsipellin kolot huolellisesti voilla.

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, piimä, öljy ja sitruunanmehu ja lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon. Sekoita kaapimella vain sen verran, että ainekset sekoittuvat kunnolla. Lisää lopuksi sitruunan kuori ja kääntele taikinaan. Siirrä taikina pursotinpussiin, jossa pyöreä tylla ja pursota taikina puoliväliin donitsipellin koloja. Paista donitseja uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kumoa tämän jälkeen ritilälle.

Kuorrutetta varten sulata voi kattilassa. Lisää limoncello kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon tippa keltaista pastaväriä. Lisää nesteet pieneen kulhoon, jossa on tomusokeri. Lisää joukkoon vesi ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Dippaa donitsit kuorrutteeseen ja koristele nonparelleilla.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: