kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Tahmatassun puolukkakakku (gluteeniton)

Kun kaapista löytyy puolukoita, valkosuklaata ja Omar-karkkeja, saa aikaiseksi jotain ihan super hyvää... nimittäin tahmatassun puolukkakakkua. Mieluusti söisin palasen tätä juuri nytkin, sen verran hyvää tämä oli. 







Tahmatassun puolukkakakku (gluteeniton)

150 g voita
150 g valkosuklaata  
½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
½ dl kookosjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 dl puolukoita
100 g Omar-karkkeja

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. 

Pilko Omar-karkit pieniksi paloiksi ja laita sivuun.

Sulata voi  ja suklaa mikrossa isossa kulhossa (600 W noin puolitoista minuuttia). Lisää joukkoon fariinisokeri ja kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina sekaisin. Voitele vuoka (24 cm tai 20x20cm) ja kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle puolukat ja Omar-karkin palaset. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. 

Anna jäähtyä. Hyvää hieman lämpöisenä tai sitten kylmänä seuraavana päivänä (tai yöllä, jos sattuu heräämään keskellä yötä ja herkkuhammasta kolottaa).

Kommentit