kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Omenainen rahkapannari

Olen koittanut viime aikoina olla syömättä valkoista sokeria... huonolla menestyksellä tosin. Rakastan vain ihan liikaa kaikkea hyvää suklaasta viinereihin. Viikon verran olin jo ilman, kunnes palasin vanhaan ja huonoon tapaani. Mielestäni ehdoton kieltäytyminen ei sovi itselleni, koska rakastan mm. kaikkia uusia suklaita, joita kauppoihin aina säännöllisin väliajoin ilmaantuu ja itsekin ihan näin jo blogin vuoksi leivon ja testailen paljon reseptejä. Ihan tässä mittakaavassa tämä sokerin syöminen ei pitkällä aikavälillä vain ole enää kovin terveellistä. Sen vuoksi koitan aina silloin tällöin kehitellä myös niitä vähän tervellisempiä herkkuja ja tämä omenainen rahkapannari on yksi näistä. Tätä ollaan syöty jo pariin otteeseen ja puolikas pellillinen, joka määrästä tulee, katoaa aina hetkessä pöydästä. 


Omenainen rahkapannari

2 munaa
1,5 dl maitoa
1 prk rahkaa (pehmeä)
1,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
2-4 omenaa koosta riippuen
kanelia

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Sekoita kulhossa keskenään munat, maito, rahka ja hunaja. Lisää jauhot ja suola ja sekoita vispilällä. Anna taikinan tekeytyä sillä välin, kun viipaloit omenat. Kaada taikina vuokaan (itselläni käytössä 18x25cm vuoka) ja lado omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja paista uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.

Meillä nautitaan pannari vaahterasiirapin kanssa. 

Kommentit