Broileri-couscouskulho

* Kaupallinen yhteistyö Blå Band 

Pääsin testailemaan Blå Bandin kasvis-couscouspataa ja voi mitä muistoja se nostikaan mieleeni. Meillä ei ole pitkään aikaan hyödynnetty keittiössä valmiita pata-aineksia, mutta niitä on meillä kyllä aikoinaan syöty hyvinkin usein. Mieheni ei ole kummoinen kokki ja kun tapasimme, niin hänen bravuurinsa oli mexican-pata eli pannulla ruskistettiin jauheliha,  sekaan vesi sekä pata-ainekset ja kymmenen minuutin päästä oli valmista. Helppoa kuin heinänteko ja lisäksi maukasta. Liekö sitten tie tämän rouvan sydämeen käynyt mexican-padan kautta. 

Olin ihan kokonaan unohtanut tässä vuosien saatossa nämä helpot ja vaivattomat padat. Arjessa on monesti kiire ja yksi inhottavimmista asioista mitä tiedän, on keksiä se mitä perhe syö päivälliseksi. Nyt kun sain tämän couscous pata-aineksen käyttööni, tiedän että kaapissa on aina jotain ruokaa mikä lisäksi valmistuu nopeasti. Ei tarvitse kuin pitää paria pata-ainespussia kaapissa ja muistaa ainoastaan ostaa kaupasta lisäksi esim. jauhelihaa, broileria taikka mifua ja ruoan saa pöytään helposti ja nopeasti.

Monet kavahtavat tällaisia pata-aineksi, mutta itselleni ne ovat arjen pelastus. En ole kovin kummoinen ruuanlaittaja vaan aina leivon, joten esimerkiksi ruuan maustaminen on aina vähän vaikeaa. Pata-aineksia käyttämällä ei tarvitse huolehtia maustamisesta, koska pussissa on kaikki tarvittava. Erityisen maukkaana pidin tuota saamaani kasvis-couscouspataa. Ainoastaan meidän perheen pienin hieman nyrpisteli nenäänsä ruualle, mutta meille muille maistui oikein hyvin. 

Kasvis-couscouspata sopii kasvissyöjälle, mutta koska tiedän, että meidän perheessä esim. nyhtis tai härkis saa harvoin ihailevia huokauksia osakseen niin päätin yhdistää pata-aineksiin broileria, lehtikaalta ja nektariinia. Ruuasta tuli erittäin maukasta ja mikä parasta se toimii myös kylmänä, joten sitä voi ottaa evääksi töihin ja nauttia kylmänä ja tämän vuoksi se on erinomainen ruoka myös piknikille. Couscous-pata on miedosti itämäisittain maustettu ja mausteista löytyy mm. currya, kurkumaa, valkosipulia ja cayennepippuria. Itse pidin erityisesti tuosta hennosta tulisuudesta, jota cayennepippuri pataan toi. 

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä kasvis-couscouspataa ja muitakin Blå Bandin pata-aineksia. Niitä pystyy tuunailemaan omaan makuun vaihtelemalla pataan yhdistettävää proteiinia. Oma versionikin tästä toimisi varmasti myös jollain muulla proteiinilla ja ajattelin seuraavalla kerralla yhdistää padan kanssa halloumia. Mutta kannattaa kokeilla myös tätä versiota, johon nektariini antaa ihanaa raikkautta. 

Voit käydä antamassa äänesi tälle broileri-couscouskulholle (numero 5) Kotilieden sivuilla ja äänestämällä voit voittaa itsellesi 150€ arvoisen lahjakortin valitsemaasi ravintolaan... ja jos hyvin käy niin minäkin saan hieman mainetta ja kunniaa. 


Broileri-couscouskulho

1 rkl oliiviöljyä
400 g broilerin rintafileitä
1 ps Blå Band kasvis-couscouspata-aineksia
4 dl vettä
2-3 lehteä lehtikaalta
1 nektariini
suolaa ja mustapippuria

Paloittele broilerin fileet pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannu ja ruskista broilerin palat tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon pata-aines ja vesi ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Paloittele tällä välin lehtikaali ja nektariini. Lisää ne padan joukkoon ja kypsennä vielä noin 2 minuuttia. 

Voit tarjoilla padan kulhosta ja lisätä päälle vielä tuoretta nektariinia. 

Vinkki: Mikäli lehtikaalta jää yli, voit lopuista tehdä sipsejä ja nauttia ne yhdessä padan kanssa. Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: