Simppeli lapsiperheen lohikeitto

Blogissa on taasen ollut hieman hiljaisempaa. Viime viikolla valmistauduttiin tyttären 7-vuotis synttäreille ja siinä sivussa leivottiin kakkuja muillekin. Päässä ei siis ole ollut juuri sijaa uusille resepteille ja kokeiluille. Synttäritarjoiluistakin tulossa hieman koostetta jahka ehdin niitä tänne kirjoittelemaan. Sunnuntaista asti on nimittäin sitten hoidettu pientä potilasta kotona.

Mutta kaiken kiireen keskellä on pitänyt ruokaa tehdä ja vaikka siihen normaalisti panostan nykyään todella vähän ja menen sieltä mistä aita on matalin niin tänään kansallisen kalakeittopäivän kunniaksi oli tietenkin tehtävä lohisoppaa. Itselleni kala on yhtä kuin lohi. Olen todella huono syömään muita kaloja. Ehkä siksi, etten oikein osaa laittaa niistä maukasta ruokaa. Mutta lohi onnistuu aina tavalla taikka toisella ja tänään tein tosiaan sen keiton. 

Ajattelin kirjoitella reseptin tänne muistiin vastaisuuden varalle, että löydän sen helposti, kun taas seuraavan kerran tekee mieli lohikeittoa. Tässä keitossa on vain muutama ainesosa, joten se maistuu myös perheen pienille. Ainakin meillä ollaan aika nirsoja paikoin ruuan kanssa niin tässä ei ole mitään ylimääräistä mikä aiheuttaisi inhoa ruokapöydässä.





5 perunaa (keskikokoisia)
4 porkkanaa
(1 sipuli)
nokare voita
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1½ tl suolaa
400 g lohta
2 dl kuohukermaa tai ½ pkt Koskenlaskija juustoa
sitruunapippuria ja tilliä

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuumenna kattila ja laita kattilaan voi. Kuullota kasviksia noin viiden minuutin ajan kattilassa. Lisää vesi, kalaliemikuutio ja suola ja anna kiehua noin puoli tuntia. Tällä välin ota lohesta pois nahka ja paloittele se. Lisää kerma tai juusto sekä lohipalat ja kiehauta keitto. Lisää lopuksi sitruunapippuria ja tilliä.

Keitto on parasta nautittuna ruisleivän kanssa. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: