15 minuutin Pätkiskakku

Oletko jo ehtinyt maistamaan Fazerin uutta Pätkis-levyä? Itse joudun hillitsemään itseäni, etten joka kauppareissulla tulisi napanneeksi levyä mukaan. Sattuvat olemaan siinä hyllyn päässä niin tyrkyllä. Hyväähän tuo nimittäin oli. Oikein herkkua! Levy tulee syödyksi sellaisenaan ihan hetkessä, mutta käytin suklaata hyödyksi myös tehdessäni tämän super helpon ja nopean suklaakakun. 

Tämän kakun valmistat nopeasti tarjolle silloin, kun ovelle saapuu yllättäen vieraita tai kaipaat vain itsellesi jotain hyvää. Tiskiäkään ei juuri tule..lähinnä kaavin/sekoituskauha/vispilä, kulho ja piirakkavuoka. Tämä on ollut  takuuvarma hitti kaikkien keskuudessa, jotka tätä ovat maistaneet. Pätkiksen tilalla voit toki käyttää sitä omaa lempisuklaatasi taikka sitten esimerkiksi nutellaa. 

Kannattaa aina pitää varuilta kaapissa tummaa suklaa ja muita perustarpeita, niin pystyt toteuttamaan tämän kakun hetkessä ennen kuin kaverisi ehtii edes kissaa sanomaan.  





150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 Pätkis- levy

Sulata voi mikrossa mikron kestävässä kulhossa. Sekoita sulaneen voin joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele niin, että suklaa sulaa. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele piirakkavuoka, joka mahtuu ja soveltuu mikroon ja kaada taikina vuokaan. (Piirakkavuuan halkaisija esim. 23cm) Laita pinnalle Pätkis-paloja. Kypsennä mikrossa 4 minuuttia (800W). Mikäli kakku on vielä kovinkin raaka, jatka kypsennystä vähän kerrallaan. Kakku saa jäädä mutakakuksi. Mikroissa on eroja, jonka vuoksi kypsennysaika saattaa vaihdella. 

Kakun voi nauttia lämpimänä vaniljajäätelön kanssa tai kylmänä kermavaahdon kanssa. 


Kommentit

  1. Oi Oi!
    Herkullinen ohje! Kiitos ohjeesta!
    Tätä pitääkin kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Hyvää helposti pienellä vaivalla.

      Poista
  2. Jos haluaa paistaa uunissa niin missä asteessa ja kauanko? Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: