Vadelma-valkosuklaa donitsit ja donitsiseinä

Oletko jo törmännyt donitsiseiniin? Näyttävä seinä täynnä donitseja on takuulla juhlien katseenvangitsija ja korvaa helposti kakun esim. lasten syntymäpäivillä. Hauskaa vaihtelua perinteiselle kakulle ja helppo toteuttaa ihan vain kaupasta valmiina ostetuilla donitseilla. 

Omat inspiraationi tulevat hyvin pitkälti instagramia selatessa ja sielläpä näihin ihaniin donitsiseiniin olenkin törmännyt. Oma seinä oli siis toteutettava keinolla millä hyvänsä. Kyllä siinä usemman rautakaupan kiersin, jotta olisin löytänyt hyvän ja näppärän kokoisen reikälevyn. Rautakaupoista en kuitenkaan levyä onnistunut löytämään, mutta sattumalta Ikeasta löysinkin sitten omani. Hylly oli vieläpä edullinen verrattuna monen kympin reikälevyihin, joita rautakaupoissa myytiin. Hyllyn kaveriksi nappasin koukkuja, vaikka jotkin tapit olisivat ehkä toteutuksen kannalta olleet ne parhaimmat, mutta sellaisia ei tähän Ikean versioon ollut tarjolla. Käsistään näppärä nikkaroija voi tehdä seinän itse esim. puusta, mutta itse kaipasin tällaista helppoa versiota, joka olisi myös käytön jälkeen helppo puhdistaa. 

Seinän voi koristella teeman mukaan erilaisin tekstein, kukin, viirein... Näin ystävänpäivää ajatellen kaipasin seinään jotakin hempeää ja vaaleanpunaista ja kävinkin seinän kaveriksi ostamassa ihanasta Kukkaputiikista kukat. Sitten vain seinään koukut paikalleen ja donitsit tarjolle seinään, josta niitä on mukava vieraiden juhlissa napsia lautasilleen. Erilaisia versioita donitsiseinistä tulette täällä blogissa näkemään varmasti jatkossakin. Yksi onkin jo suunnitteilla meidän neidin 7-vuotis synttäreille. 








Donitsit 12 kpl

1 kananmuna
1½ dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl aitoa vaniljajauhetta
½ tl suolaa
1 dl vadelmia

Kuorrute

200 g valkosuklaata
(tomu/pastaväriä)

Sekoita kulhossa sekaisin muna, maito ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Lisää joukkoon vadelmat ja sekoita. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin kolot puolilleen. Mikäli käytössäsi on peltinen vuoka, muista voidella kolot huolella ennen täyttöä.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 8-14 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu mitään ja pinta on saanut hieman väriä. 

Kuorrutetta varten sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja värjää halutessasi teemaan sopivalla värillä. Dippaa donitsit kuorrutteeseen ja koristele erilaisin nonparellein. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: