Helpot gluteenittomat broilerinugetit

Jestas! Nyt meni ruokaresepti neitsyys tässä blogissa. Lieneekö nyt leivontabloggaajan imagoni joka tässä kärsii.. Haha.. Kuten jossain vaiheessa totesin niin olisi kiva tehdä joskus jotain muutakin kuin leipoa herkkuja. Ja tässäpä se nyt olisi blogin ensimmäinen ruokaresepti. Tämä on oma versioni eräästä Tupperwaren reseptistä ja tämä on yksi meidän perheen suosikki ruuista.

Meillä lapset syövät todella huonosti mitään lihaa ja varsinkin broilerin fileet yms. lihaisat tuotteet ovat aika yök. Mutta näiden nugettien muodossa saa lapsille sitä filettä syötettyä vähän niin kuin salaa. Ja parasta näissä on se, että käytössä on vain kourallinen raaka-aineita ja valmistus käy hetkessä.






n. 500 g broilerin fileitä
1 dl chilimajoneesia (tai muuta maustettua/maustamatonta majoneesia)
150-200 g tortilla chipsejä
suolaa, mustapippuria

Ota broilerin fileet noin puolta tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Paloittele fileet 6-9 osaa fileiden paksuudesta ja koosta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita palat kulhoon ja lisää joukkoon majoneesi. Pyörittele majoneesi hyvin broilerin paloihin. 

Hienonna tortilla chipsit hienoksi muruksi esim. yleiskoneella. Kierittele majoneesilla maustetut broilerin palat murussa ja asettele vierekkäin uunivuokaan. 

Paista uunissa 250 asteessa 15-20 minuuttia. Itse käytän kannellista uunivuokaa ja pidän kannen päällä kypsennyksen ajan. 

Parhaimmillaan nämä ovat heti uunista otettuna, kun kuori on ihanan rapea.  Kylkeen voit tarjoilla vaikkapa ranskalaisia ja dippiä. 

Kommentit

  1. Hei vitsi kun on hyvännäkösiä! Oon tehny samantyylisiä, mutta korpujauho leivityksellä. Tää vaikuttaa paljo paremmalta versiolta :) ei siis tarvinu yhtään öljyä majoneesin lisäksi, että tuli noin kauniin ruskeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan tarvitse öljyä. Tosi yksinkertaiset raaka-aineet, mut niin herkku lopputulos.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: