Uusi minä

En ole koskaan ollut lihava. Olen ollut hoikka ja aika pitkäkin. Koskaan ei ole myöskään tarvinnut juurikaan varoa, että mitä suuhunsa laittaa, koska mikään ei ole päässyt sen kummemmin kertymään lanteille. 

Sen vuoksi sainkin ehkä hieman ihmetteleviä kommentteja ja katseita eteeni, kun ilmoitin kuusi viikkoa sitten aloittavani Fitfarmin superdieetin. Syynä ei ollut painon pudotus vaan terveellisten elämäntapojen löytäminen. Koko viime vuoden olin väsynyt. Nukuin monesti päiväunet samaan aikaan, kun nuorimmainen, koska muuten ei jaksanut. Väsymys aiheutti myös sen, että suuhun päätyi suklaata, leivonnaisia, juustoja yms. aivan liiaksi ja kyllähän ne farkutkin alkoivat kiristää. Olin siis oravanpyörässä, josta en tuntunut pääsevän pois. 

Terveellinen elämä alkoi aina maanantaina, mutta loppui jo viimeistään tiistaina. Tiesin mitä pitäisi syödä ja tehdä, mutta en vain omin avuin päässyt alkua pidemmälle. Tammikuussa tähän tuli loppu, kun superdieetti alkoi. Jo alkuun päätin, että en aio olla aivan ehdoton ohjeiden suhteen vaan saan esim. kyläillessä syödä mitä on tarjolla. Tarkoitus oli kuitenkin löytää tasapaino terveellisen ja ravitsevan ruuan ja herkkujen välille.

Eihän se helppoa aina ollut tuon viimeisen kuuden viikon aikana ja viikon 4 ja 5 välissä lipsahdin aika pahasti herkuttelun puolelle. Otin kuitenkin niskalenkin itsestäni ja loppu menikin sitten ohjeiden mukaan. 

Tämän kuuden viikon aikana sokerinhimo on laantunut ja kasvikset, hedelmät ja marjat ovat löytäneet tiensä koko perheen lautaselle. Treenit kulkevat salilla ja kehitystä on tapahtunut. Treenasin salilla koko syksyn, mutta koska söin mitä sattuu niin kehitystäkään ei tapahtunut. 

Väsymystä ei ole enää ja olo on energinen. Kuuden viikon aikana  noudatin pääsääntöisesti myös maidotonta ruokavaliota ja sen myötä turhat mahavaivat ja turvotukset ovat kadonneet. Ja kyllä niitä muutoksiakin tapahtui. Paino tippui toivelukemiin ja kropasta lähti senttejä ihan kivasti.

Dieetti päättyi eilen ja tänään on pidetty hieman vapaampaa tankkauspäivää, mutta dieetin mukaisin ohjein aion jatkaa tästä eteenpäinkin. Mihinkäs sitä hyvää oloa nyt enää haluaisi kadottaa. Salilla alkaa lihaksen kasvatus ja tänä kesänä aion todellakin olla kesäkunnossa. 

Aamulla hieman jännitti ottaa mittoja, jotka oli viimeksi otettu kuusi viikkoa sitten. Ai että kuinka hyvä fiilis tuli, kun näki muutoksen niin mitoissa kuin kuvissakin. 

Siinä se on..se uusi minä, joka leipoo ja vastapainoksi treenaa ja syö ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. 

paino -1,9 kg
rinta -4 cm
vyötärö -3,5 cm
lantio -2 cm
reisi -1,5 cmKommentit

Voisit tykätä myös näistä: