Toscana-leipä
Tämä leipä on sitä vehnähöttöä parhaimmillaan, jolla hemmottelen itseäni silloin tällöin. Erittäin yksinkertainen, mutta niiiiiin hyvää.
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
400 g
vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
Voiteluun
oliiviöljyä
Päälle
merisuolaa,
rosmariinia
Sekoita
lämpöiseen (n. 40 asteinen) veteen suola
ja hunaja. Lisää joukkoon jauhot ja kuivahiiva ja vaivaa tasaiseksi. Kohota
lämpöisessä tunnin verran. Voitele leipävuoka oliiviöljyllä ja kaada
taikina vuokaan. Voitele öljyllä vielä taikinan päältä ja ripottele päälle
merisuolaa ja painele taikinaan tuoretta rosmariinia. Kohota vuuassa peitettynä vielä noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 220 asteiseksi. Kun laitat leivän uuniin, tiputa uunin lämpötila 180 asteeseen ja paista n. 35 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki vuuassa ja kumoa sitten ritilän päälle jäähtymään. Parasta voin kanssa tai ihan sellaisenaan.
Kommentit
Lähetä kommentti