Sitruunainen vadelma-valkosuklaajuustokakku

Tässä taannoin kaupan leivontahyllyyn ilmestyi uutuus eli Fazer valkoinen leivontasuklaa sitruunalla. Tätähän piti päästä heti kokeilemaan ja lokakuun Pirkan Ruoka- lehdestä löytyi sitten sopivasti ohjekin, jonka ajattelin teillekin jakaa.. Lopputulos oli kuitenkin ihan onnistunut. Tuo Pirkan Ruoka-lehti on muutenkin tosi kiva. Sieltä monesti löytyy kivoja ohjeita ruoanlaittoon ja leivontaan. Jossain vaiheessa mulla oli näitä lehtiä säilössä monelta vuodelta, mutta tilanpuutteen vuoksi oli lehdet selattava läpi ja otettava talteen vain ne parhaimmat reseptit ja laittaa lehdet muuten roskiin. Näin kotiäidille yksi kuukauden kohokohdista onkin, kun uusi lehti ilmestyy ja sen saa käydä kaupasta noutamassa.. Vähäiset ne on ilot ;)


Sitruunainen vadelma-valkosuklaajuustokakku

Pohja
175 g kaurakeksejä tai digestivejä
50 g voita sulatettuna

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
300 g ranskankermaa
200 g Fazer sirtuuna-valkosuklaata
200 g vadelmia

Koristeluun
2 dl ranskankermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g tuoreita vadelmia

Murskaa keksit pieneksi ja lisää joukkoon voi. Painele tasaiseksi irtopohjavuoan ( halkaisija 22cm) pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin n. 20 minuutiksi.

Tällä aikaa valmista täyte. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa sileäksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.  Sekoita joukkoon ranskankerma ja sulatettu suklaa. Kääntele täytteeseen lopuksi vadelmat. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua uunissa 160 asteessa n. 1½ tuntia tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli. 

Tarjoilua varten voit maustaa ranskankerman sokerilla ja tarjoilla kakun maustetun ranskankerman ja vadelmien kera.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: