Hedelmäinen keijukakku
Kun vein äiti- vauva ryhmään tiistaina tekemäni porkkanakakun, sain tilauksen toiselle kakulle. Eräs Iiris- tyttö juhlii syntymäpäiviään tänään ja toiveena oli raikas täytekakku keijukoristein. Minä otin tilauksen ilomielin vastaan ja aloin heti tehdä koristeita kakkuun. Kakku valmistui eilen ja tänään sitä pääsevät sitten nauttimaan syntymäpäiväsankari vieraineen. Toivottavasti kakusta tuli päivänsankarin mieleinen.
Täytteeseen sain paljon ideaa Ullan unelmakakun viime viikkoisesta jaksosta, jossa kakun väliin tuli passionhedelmä- kerma- tuorejuustoseos.
Pohja
7 munan sokerikakku pohja
Täyte
5 dl kermaa
200 g mangotuorejuustoa
1 prk ananasmusrkaa
5 passion hedelmän sisus
1, 5 dl tomusokeria
5 liivatetta
2,5 rkl ananasmehua
300 g vadelmahilloa
Kostutus: ananas- mango-passionmehu
Kreemi
150g voita
75 g tomusokeria
3 rkl vadelmahilloa
Kuorrutus: marsipaania
Koristeet: sokerimassaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoo tuotejuusto ja tomusokeri. Lisää valutettu ananasmurska ja passionhedelmä. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna ananasmehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Jaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohjat. Levitä ensin kerroksiin vadelmahilloa ja sitten hedelmätäyte.
Kreemiä varten vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoo vadelmahillo. Levitä kakun päälle ohut kerros. Kerros toimii tarttumapintana marsipaanille. Jos kakku syödään samana päivänä kuin se tehdään, riittää tarttumapinnaksi esim. pelkkä kermavaahto.
Kommentit
Lähetä kommentti