Kurpitsapiirakka
Halloween lähestyy ja kauppojen vihannesosastot pursuilevat pelottavan näköisiä kurpitsoita. Ystäväni teki viime vuonna aivan ihanaa kurpitsapiirakkaa ja itsekin päätin kokeilla, millaisen piirakan saisin näin halloweenin kunniaksi aikaan. Leivonnaisia herkkusuille- kirjassa on kurpitsapiiraan ohje, mutta aineksissa oli paljon sellaista mitä tavallisesta marketista ei saa, joten päätin tehdä piirakan ihan omalla reseptillä. Ihan niin hyvää siitä ei ehkä tullut kuin ystäväni vuoden takainen piiras, mutta maistui ainakin tuttavilleni, joille piiraan vein tarjolle.
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
Täyte
350 g kurpitsasosetta
1 tlk kondensoitua maitoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,25 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
n. 1 tl kanelia
Kermavaahtoa tarjoiluun/koristeluun.
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja levitä voideltuun piirakkavuokaan.
Kaavi kokonaisesta kurpitsasta sisältö ja soseuta se soseeksi. Itse kypsensin kurpitsaa mikrossa muutaman minuutin ennen soseuttamista. Lisää soseen joukkoon muut ainekset ja lisää täyte pohjan päälle. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon kanssa.
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
Täyte
350 g kurpitsasosetta
1 tlk kondensoitua maitoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,25 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
n. 1 tl kanelia
Kermavaahtoa tarjoiluun/koristeluun.
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja levitä voideltuun piirakkavuokaan.
Kaavi kokonaisesta kurpitsasta sisältö ja soseuta se soseeksi. Itse kypsensin kurpitsaa mikrossa muutaman minuutin ennen soseuttamista. Lisää soseen joukkoon muut ainekset ja lisää täyte pohjan päälle. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti