Appelsiinikakku
Tämä kakku oli yhtenä vuonna (ehkä kymmenisen vuotta sitten) varsin suosittu meidän perheessä. Äitini ja minä teimme tätä vuorotellen. Sittemmin ohje on jäänyt unohduksiin kaikkien uusien ohjeiden myötä. Sain kesällä tilauksen tehdä jonkin kuivakakun kahvin seuraksi ja tämä ohje tuli heti mieleeni. Vaikka kyse on "kuivakakusta" on tämä kaikkea muuta kuin kuiva ja juuri sitä mitä kahvi seurakseen kaipaa.
Pohja
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
3½ dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
125g juoksevaa margariinia
1/3 prk appelsiinimarmeladia
Väliin
2/3 prk appelsiinimarmeladia
Kuorrute
3dl tomusokeria
2-3 rkl appelsiinimehua
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää lopuksi rasva ja marmeladi. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle loppu marmeladi. Kaada päälle loppu taikina ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Kuorrutetta varten sekoita keskenään tomusokeri ja mehu. Levitä tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja koristele vaikka nonparelleilla.
Kommentit
Lähetä kommentti