Parsa-pekonipiirakka
Kuten aiemmin mainitsin olen ihastunut parsa-pekonipiirakkaan. Helppo valmistaa ja ahh.. niin hyvää. Ohje on alunperin Voisilmäpeliä-blogista, mutta olen yksinkertaistanut ohjetta. Tätä on syöty tänä keväänä ja kesänä jo monta kertaa. Alkaa vain olla parsakausi ohitse, joten täytyy odottaa ensi vuoteen, jotta piirakkaa voi jälleen tehdä.
Pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl vettä
Täyte
150g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 nippu vihreää parsaa
150g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 nippu vihreää parsaa
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1,5 dl juustoraastetta
suolaa
pippuri
Sekoita
kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää lopuksi hieman
kylmää vettä. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa
viitisen minuuttia 200 asteessa.
Katko parsasta puumaiset varret irti (varsi napsahtaa itsestään poikki juuri oikeasta kohdasta, kun taivutat sitä). Pilko pekoni ja sipulit. Paista pekoni ja lisää lopuksi sipulit ja kuullota. Lisää pekoni-sipuliseos pohjan päälle.
Sekoita
ranskankerma, ruokakerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää
tähän suolaa ja pippuria. Lisää seos täytteiden päälle ja lisää lopuksi parsat. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin. 20-30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti