Mansikkamoussekakku


Alkuperäisen ohjeen tähän kakkuun löysin toukokuun Pirkasta ja koska ohje vaikutti niin hyvältä, oli sitä testattava. Ohjeen mukaan tehtynä kakku ei ollut kuitenkaan makuuni vaan sisälsi liikaa limeä. Tämän vuoksi jätin limen kuoren pois ja käytin vain hiukan limen mehua kakkuun, jotta mansikan maku olisi kakussa pääosassa. Kakku on ihanan ilmavaa ja kevyttä, vaikka kaloreissa tuskin on säästelty.Tätä on siis tehty jo pari kertaa, enkä usko että viimeinen jää kuitenkaan viimeiseksi. Vaihtamalla mansikat muihin marjoihin saa taas ihan erilaisia makuja ja värejä kakkuun.

Pohja

1 muna
0,75 dl sokeria
100 g juoksevaa margariinia
1,5dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
0,5 dl mansikoiden mehua

Vaihtoehtoisesti voit tehdä ihan perinteisen murskatuista kekseistä ja voista tehdyn pohjan. 

Täyte
500 g pakastemansikoita
1 tlk Flora vanillaa
200g turkkilaista jugurttia
2 dl mansikkakermaa (Valio)
5 liivatetta
1 limen mehu
0,5 dl tomusokeria

Vatkaa muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää rasva ja mehu. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat. Vatkaa vaniljakastike ja kerma erikseen vaahdoksi ja sekoita vaahtoinan keskenään. Lisää joukkoon jugurtti, sokeri ja mansikkasose. Sulata liivatteet limen mehuun ja lisää täytteeseen ohuena nauhana. Lisää täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: