Keittiöstä päivää!

Lupailin parisen viikkoa sitten, että postaustahti kiihtyisi, mutta valitettavasti olen taas pettänyt tuon lupauksen. En vain ymmärrä mihin aikani nykyään menee, kun en muka tänne ehdi kirjoittelemaan. En  lähde tätä asiaa nyt sen kummemmin ruotimaan. Tosiasia on se, että aina ei vain ole aikaa kaikelle ja jostain se ylimääräinen aika on nipistettävä välillä esimerkiksi päiväunille.

Keittiössä olen sen sijaan viihtynyt viime aikoina aika monta tuntia päivästä. Olen leiponut lähes joka päivä jotain viimeisen kahden viikon aikana ja nyt olisikin aika lähteä purkamaan näitä tuotoksia näkösälle. Aloitetaan siitä tuoreimmasta tapauksesta...

Pikkuveljeni sanoi kuukausi pari sitten, että heillä on tapana viedä töihin jotakin tarjotavaa kahvitauolle, kun koeaika päättyy. Minäpä siihen, että minä voin sitten tehdä jotain tarjolle ja hieman olenkin odotellut, että milloin tuo pyyntö sitten tulee. No eilen näimme vanhempiemme luona (oltiin lettukesteillä) ja pikkuveljeni siinä lähtiessään tokaisi,että täytyy niitä kakkuja sitten huomenna ostaa töihin. MInä olin, että MITÄ? Minähän olin innokkaana lupautunut kakun tekemään aikapäiviä sitten. Veljeni oli luullut tätä ihan vitsiksi, eikä ollut minulle asiasta ilmoittanut. No kello oli kuusi sunnuntaina ja minä päätin tehdä kakun. Siwan kautta kotiin ja kakun tekoon. Valitettavasti kakusta ei vain tullut niin hienoa kuin olisin halunnut, sillä Siwa nyt ei ole mikään leipojan paratiisi ja jouduin hieman muuttamaan alkuperäisiä suunnitelmia. Ihan näyttävä ja toivottavasti maukaskin kakku kuitenkin syntyi illalla ja seuraksi tein vielä suklaakeksejä. Toivottavasti kahvitauolla on maistunut tämä sitruuna-lakritsitäytekakku.


Ohje

Pohjana käytetty normaalia 7 kananmunan sokerikakkupohjaa.

Täyte

1prk Flora Vanillaa
2dl vispikermaa
200g turkkilaista jugurttia
tomusokeria
1,5 dl lakritsikastiketta
2 Kick-patukkaa
3 sitruunan kuori
5 liivatetta
3 rkl sitruunan mehua

Kostutus
4 dl sitruunalimonadia

Kuorrute
8 Kick-patukkaa
1,5 dl kuohukermaa
5dl kuohukermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike ja kerma erikseen vaahdoiksi ja yhdistä toisiinsa. Sekoita joukkoon jugurtti ja lisää maun mukaan sokeria. Jaa täyte kahteen astiaan ja lisää toiseen astiaan lakritsikastike ja paloitellut Kick-patukat. Lisää toiseen vaahtoon raastettu sitruunan kuori ja hieman sitruunan mehua. Kiehauta sitruunanmehu ja liuota liivaatteet siihen. Lisää puolet seoksesta lakritsivaahtoon ja puolet sirtuunavaahtoon. Sitruunavaahdon voi halutessaan värjätä keltaiseksi elintarvikevärillä. 

Kokoa kakku niin, että ensimmäiseen kerrokseen tulee lakritsivaahto ja toiseen kerrokseen sitruunavaahto. Kakku kannattaa pitää koossa kokoamalla se irtopohjavuoan reunan sisään. Pohjat kostutetaan sitruunalimonadilla. 

Kuorrutusta varten paloittele Kick-patukat kattilaan ja lisää kerma. Kiehauta kunnes karkit ovat sulaneet ja keitä tämän jälkeen n. 5 minuuttia. Ota pois liedeltä ja sekoittele hetki ennen kuin lisäät kakun päälle. 


Anna kakun hyytyä tällaisenaan yön yli jääkaapissa ja koristele reunat seuraavana päivänä kermavaahdolla.


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: