Kanasalsapiirakka
Olen ihastunut Ravintolapäivän jälkeen tekemään parsa-pekonipiirakkaa, kun löysin hyvän ohjeen. Piirakka sisältää kuitenkin pekonia ja kaikki eivät välitä syödä punaista lihaa, joten muokkasin tuota parsa-pekonipiirakan ohjetta ja tein yksi päivä illan tarjottavaksi kanasalsapiirakan. Hyvää oli ja varsin ruokaisaa.
Pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl vettä
Täyte
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1,5 dl juustoraastetta
300g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
1 paprika
2 tomaattia
suolaa
pippuri
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää lopuksi hieman kylmää vettä. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa viitisen minuuttia 200 asteessa.
Paista broilerinsuikaleet. Tällä välin voi tehdä salsan eli paloittele johonkin silppuavaan koneeseen sipuli, paprika ja tomaatit ja silppua pieneksi. Lisää salsa pannulle, kun broilerit ovat kypsiä ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seos tämän jälkeen piirakkapohjan päälle.
Sekoita ranskankerma, ruokakerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää tähänkin hieman suolaa ja pippuria. Lisää seos muiden täytteiden päälle ja paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin. 20-30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti