Appelsiinijuustokakkubrownie


Mitä saadaan, kun yhdistetään brownie ja juustokakku? No jotain taivaallisen hyvää, ainakin tällaisen herkuttelijan mielestä. Lainasin ystävältäni Leivonnaisia herkkusuille kirjan, jossa on kuuluisan Lontoolaisen The Hummingbird Bakeryn suosituimpien leivonnaisten ohjeita. Jo pikainen selailu nosti veden kielelle ja pakkohan kirjasta oli heti jotain koettaa. Kaikki reseptit ovat varmasti kokeilemisen arvoisin, mutta vadelma-juustokakkubrownie kuulosti niin hyvältä, että oli pakko tehdä sitä. Muutin kuitenkin hieman ohjetta ja tein juustokakun appelsiinituorejuustosta, jonka vuoksi leivonnaisesta oli mahdollista jättää vadelmakerma pois (uskokaa, herkku on makea ilman sitä kermaakin). Kirja on niin herkullinen ihanine kuvineen, että se on pakko ostaa itsellekin, ettei kirjaa tarvitse pitää ikuisuuslainassa ystävältä.

Brownie
200g tummaa suklaata
200g suolatonta voita
250g tomusokeria
3 kananmunaa
110g vehnäjauhoja

Juustokakku
400g appelsiinituorejuustoa
150g tomusokeria
0,5tl vanilja-aromia tai 1,5tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Brownie: Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin ja yhdistä munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten. Vatkaa vähitellen sekaan jauhot ja lopuksi sulatettu suklaa. Sekoita taikina hyvin tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33x23cm).


Juustokakku: Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi sekaisin sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Seoksen tulee olla sileää ja kermamaista. Levitä seos brownie taikinan päälle vuokaan ja paista levyä uunissa 170 asteessa n.30-40 minuuttia. Valmista on, kun juustokakku tuntuu koetettaessa kiinteältä. Annetaan olla kylmässä 2 tuntia tai mielellään yön yli.


Kommentit

  1. Oon ihan tyytyväinen, että kerrankin suostuin lehtikauppiaan suostutteluun ja sain tän kirjan vähän niinkuin vahingossa. On tosiaan pullollaan herkullisen tuntuisia ohjeita :)
    Harmi, kun ihan joka päivä tai ehkä viikkokaan ei oikeen voisi leipoa ja herkutella. Ihanalta näyttää leivoksesi ja varmaan herkullinen muokkaus reseptiin!
    :)
    Riikka

    VastaaPoista
  2. Tän kirjan ohjeita ei varsinkaan viitsi kauhean usein kokeilla, kun tuntuu olevan aikas tuhtia tavaraa... Ainakin tuo brownie oli. Niin ja saat kirjan takas ens viikolla :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: