Siirry pääsisältöön

Helpot ja mehevät suklaamuffinssit

Siivosin alkuviikosta keittiön kaappeja ja ylähyllyltä löytyi kasa kaikenlaista kuorrutetta, koristeraetta ja täytettä yms. joka tarvitsisi käyttää pois ennen kuin menevät vanhaksi. Yksi löydöistä oli Dr. Oetkerin suklainen muffinitäyte ja kun tytär päiväkodista tullessaan halusi leipoa jotain, niin syntyivät vähän vahingossakin nämä ihanan mehevät suklaamuffinssit. Näitä on helppo leipoa juurikin lasten kanssa, koska ainekset vain sekoitellaan keskenään eikä työvaiheita ole liikaa. 







6-8 kpl

2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl fariinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl espressojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
½ dl täysmaitoa
50 g tummaa suklaata

Täyte
½ ps Dr. Oetkerin suklaista muffinitäytettä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmunat, rasva ja maito ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Hienonna tumma suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. 

Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 17-20 minuuttia.

Anna muffinssien jäähtyä. Ota esim. omenaporalla jäähtyneiden muffinssien keskeltä pieni pala pois ja täytä kolo suklaisella muffinitäytteellä. 

Koristele muffinssit tomusokerilla.


Kommentit