Porokuppikakut

Tykkään kuppikakuista! Valmistuvat nopeasti ja helposti ja taikinan sekaan voi heittää mitä milloinkin. Kuppikakkuihin saa myös hyödynnettyä kaikenlaisia jämia..karkkeja, tahnoja, pähkinöitä, suklaata, levitteitä... Näitä kun ainakin itsellä jää helposti kaappien perukoille pyörimään. Joskus on ostanut vaikka jotain tiettyä suklaata ja sitten sitä ei olekaan tarvinnut kaikkea ja loppu on jäänyt (jos sitä loppua siis ei ole syönyt). Tämän voi sitten hyödyntää juuri kuppikakkuihin. 

Nämä hauskat porokuppikakut ovat juuri tällaiset "jämä" kuppikakut, joihin upotin puolukoita, Omareita ja kuorrutteeseen purkin pohjat Biscoff-levitteestä. Pohjan reseptinä käytin samaa taikinaa, josta tämä ihanan mehevä raparperikakkukin on tehty. Jos marenkivoikreemin tekeminen tuntuu työläältä, voit esim. tehdä kuorrutteen 2dl vispikermaa vaahdoksi ja sekaan 250 g mascarponea ja Biscoff-levitettä+ kenties tomusokeria. Itse en ole tätä kokeillut, mutta voisin kuvitella, että toimii :)





Porokuppikakut (noin 12 kpl)

Taikina

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

150 g maustamatonta majoneesia (esim. Felix Kruunu tai Pirkka Parhaat)

2 kananmunaa (M-koko)

3 dl erikoisvehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1 dl kuohukermaa

noin 1 dl puolukoita

Omar-karkkeja pilkottuna


Kuorrute/ marenkivoikreemi

3 valkuaista

1,5 dl sokeria

150 g voita

noin 1/3-½ purkillista Biscoff-levitettä


Koristeeksi punaisia karkkeja, suolarinkeleitä, koriste silmiä

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Laita kulhoon sokerit ja majoneesi ja sekoita hetken aikaa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten ja vatkaa tämän jälkeen vielä pieni hetki. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää joukkoon puolukat ja Omarit ja sekoita taikina tasaiseksi. 

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Kypsyys kannattaa tarkistaa tikulla. 

Anna kuppikakkujen jäähtyä.

Kuorrutetta varten laita yleiskoneen kulhoon taikka teräs/lasikulhoon valkuaiset ja sokeri. Kuumenna seos vesihauteen päällä 65 asteeseen samalla koko ajan kevyesti sekoitellen. Siirrä yleiskoneen vatkattavaksi tai vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi marengiksi. Lisää marengin joukkoon vähitellen huoneenlämpöinen kuutioitu voi. Jatka vatkaamista, kunnes kreemi on kuohkeaa ja kiiltävää. Lisää joukkoon Biscoff-levitettä. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa tähtitylla ja pursota kuorrute kuppikakuille. Koristele poroiksi käyttämällä punaisia pyöreitä karkkeja nenäksi, koristerakeita silmiksi ja suolarinkilöitä sarviksi. 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: