Kolibri- piirakka

Mietit varmaan otsikkoa lukiessasi, että pitääkö tässä lähteä jotain kolibreja metsästämään vai mistä on kyse. Kolibri- piirakka on muunnelma suositun lontoolaisen The Hummingbird bakeryn nimikkokakusta, Hummingbird- kakusta. 

Loin tämän Kolibri-piirakan ohjeen tämän kevään viimeistä Instagramin leivontaliveä varten ja piirakasta tulikin yllättäen yksi omista suosikeistani ja on paha kilpailija ikisuosikki porkkanakakulle. 

Kolibri-piirakan pohja on vegaaninen, joten muuttamalla päällisen raaka-aineet myös vegaanisiksi, saat tästä helposti täysin vegaanisen version. Parastahan tässäkin reseptissä on se, että pohjan aineet vain sekoitetaan keskenään ja uuniin. Ei liikaa vaiheita, saatikka turhaa tiskiä. Vaativin vaihe onkin ehkä kuorrutteen teko ja että jaksaa odottaa piirakan jäähtymistä niin kauan, että kuorrutteen voi sille levittää. 

Jos haluat käydä kurkkaamassa liven, jossa tätä leivon, niin löydät sen Instagramista @pilvilinnan_anna. Löydät sieltä myös tämän vuoden 2021 muut leivontalivet ja suositun macarons-liven, jossa opetan kuinka tehdä macaroneja. 






Kolibri-piirakka

2 banaania

0,5-1,5 dl sokeria

1,5 dl rypsiöljyä

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 prk ananasmurskaa

n. 100 g pekaani- tai saksanpähkinöitä


Kuorrute

50 g voita

1,5 dl tomusokeria

100 g tuorejuustoa


Ohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Muussaa banaanit kulhossa ja lisää joukkoon sokeri ja öljy. Lisää kuivat aineet ja lopuksi valutettu ananasmurska ja pieneksi rouhitut pähkinät. Sekoita taikina sekaisin ja kaada voideltuun piirakkavuokaan (23cm). Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Anna valmiin piirakan jäähtyä kunnolla.

Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tomusokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa hetki. Levitä kuorrute piirakan päälle.

Halutessasi voit vielä koristella piirakan pähkinöillä ja ripottelemalla kanelia päälle. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: