Marmeladikakku
Marmeladikakku tai ennestään meidän perheessä paremmin tunnettu appelsiinikakku, on alkujaan jostakin lehdestä. Kakkua on meillä tehty monet kerrat kotona, kun itse olin vielä lapsi. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty appelsiinimarmeladia ja sitä itsekin käytin tähän päivään asti, kunnes Vihreitä Kuulia- marmeladipurkki kädessäni ryhdyin pohtimaan, miltä kakku maistuisi siitä tehtynä. Ja hyväähän siitä tuli, joten kakku sai uuden nimen marmeladikakku, koska kakun voi tehdä mieleisestään paistonkestävästä marmeladista.
Toisen version koitin Pirkan rommi-kirsikkamarmeladista ja tähän yhdistin vielä suklaarouhetta ja paistoin kakun perinteisen irtopohjavuoan sijaan kuivakakkuvuoassa. Näin kakusta saakin hyvin monen näköistä ja makuista vaihtelemalla vuokaa ja marmeladia.
Miltä sinun kakkusi mahtaa maistua? Mitä marmeladia ajattelit käyttää? Näin joulun alla suosittelen kokeilemaan tuota Vihreitä Kuulia-marmeladia, jos se on sun juttu. Aikuiseen makuun taas tuo rommi-kirsikka on ihan must.
Marmeladikakku
3 kananmunaa (M-koko)
1,5 dl sokeria
125 g voita
3,5 dl (erikois)vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
n. 300 g paistonkestävää marmeladia
Kuorrutus
3 dl tomusokeria
2-3 rkl vettä/ mehua
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Anna kakun jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja vesi ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Halutessasi voit koristella kakun mieleisilläsi koristeilla.
Kommentit
Lähetä kommentti