Marmeladikakku

Marmeladikakku tai ennestään meidän perheessä paremmin tunnettu appelsiinikakku, on alkujaan jostakin lehdestä. Kakkua on meillä tehty monet kerrat kotona, kun itse olin vielä lapsi. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty appelsiinimarmeladia ja sitä itsekin käytin tähän päivään asti, kunnes Vihreitä Kuulia- marmeladipurkki kädessäni ryhdyin pohtimaan, miltä kakku maistuisi siitä tehtynä. Ja hyväähän siitä tuli, joten kakku sai uuden nimen marmeladikakku, koska kakun voi tehdä mieleisestään paistonkestävästä marmeladista. 

Toisen version koitin Pirkan rommi-kirsikkamarmeladista ja tähän yhdistin vielä suklaarouhetta ja paistoin kakun perinteisen irtopohjavuoan sijaan kuivakakkuvuoassa. Näin kakusta saakin hyvin monen näköistä ja makuista vaihtelemalla vuokaa ja marmeladia. 

Miltä sinun kakkusi mahtaa maistua? Mitä marmeladia ajattelit käyttää? Näin joulun alla suosittelen kokeilemaan tuota Vihreitä Kuulia-marmeladia, jos se on sun juttu. Aikuiseen makuun taas tuo rommi-kirsikka on ihan must.








Marmeladikakku

3 kananmunaa (M-koko)

1,5 dl sokeria

125 g voita

3,5 dl (erikois)vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

n. 300 g paistonkestävää marmeladia


Kuorrutus

3 dl tomusokeria

2-3 rkl vettä/ mehua


Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata voi. Vatkaa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet ja yhdistää vaahtoon vuorotellen sulan voin kanssa. Sekoita. Lisää taikinaan 100 g marmeladia ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota tarvittaessa kuivakakkuvuoka tai käytä irtopohjavuokaa (24cm), jonka pohjalle pingotettu leivinpaperi. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Levitä loppu marmeladi taikinan päälle. Lisää loput taikinasta marmeladin päälle ja paista kakkua uunin alatasolla 35-55 min tai kunnes kakku kypsä (kun testitikkuun ei tartu mitään). Mikäli teet kakun irtopohjavuoassa on paistoaika lyhyempi. 

Anna kakun jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja vesi ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Halutessasi voit koristella kakun mieleisilläsi koristeilla. 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: