Tarjottavia lasten syntymäpäiville

Hypitkö riemusta kiljuen kattoa kohti vai vajoatko epätoivoon lasten syntymäpäiväjuhlien lähestyessä? Oletko vanhempi, joka aloittaa suunnittelun jo hyvissä ajoin ja keksii ohjelman kuin ohjelman synttäreille ja siinä sivussa loihtii upeat tarjoilut vai suuntaatko paria tuntia ennen pakastealtaalle ja nappaat mukaan jäätelöt, kun ei taaskaan tullut keksittyä mitään kivaa?

Erityisesti tarjottavat lasten syntymäpäiville saattavat aiheuttaa päänvaivaa, jos pää ei ole täynnä ideoita ja muu arkikin vie  mennessään, eikä aikaa valmisteluille jää. Puhumattakaan, että lapset osaavat myös toivoa mitä erikoisempia juttuja juhliinsa, eivätkä omat taidot välttämättä kohtaa pienen toiveita. Viimeisin vuosi on myös tuonut omat haasteensa järjestää juhlia, erityisesti lasten juhlia. Olisi niin kiva pitää pienet juhlat, joihin lapsi voisi kutsua muutaman ystävänsä, mutta kuinka hoitaa mm. tarjoilut niin, että kontaktit säilyisivät vähäisinä ja tarjottavat olisivat helposti tarjoiltavissa myös pihalla, jossa syntymäpäiviä on paljon pidetty näinä aikoina. 

Tarjottavat kannattaa koota mahdollisimman valmiiksi ja annostella vaikkapa jokaiselle lautaselle jo valmiiksi. Itse juhlissa ei tarvitse alkaa leikata ja annostella, vaan jokainen pieni juhlija saa itselleen lautasen/kupin, jossa on herkkuja ja käsin koskettelu vähenee. Tällöin kaikkien sormet eivät ole yhtä aikaa sipsikulhossa. Keräsin muutamien omien tarjoiluideoiden lisäksi ideoita seuraajilta Instagramista ja tässä niitä koottuna. Ehkä löydät tästä uusia ideoita seuraaville synttäreille. 

Erityisesti karkit, sipsit ja popcornit, jotka maistuvat lapsille, voi annostella valmiiksi pieniin kuppeihin. Karkit voi myös halutessaan laittaa tikkuihin, jolloin saa karkkivartaita. Vartaisiin voikin sitten laittaa myös paljon muuta, lähes mitä vain mieleen juolahtaa niin suolaista kuin makeaakin. Miten olisi vaikkapa mokkapala- tai pannukakkuvartaat? Mokkapalat leikataan pieniksi paloiksi ja laitetaan vartaisiin yhdessä mansikoiden ja vaahtokarkkien kanssa. Pannukakkujen kaveriksi sopivat marjat ja hedelmät. Hedelmät voi halutessaan leikata pienillä piparimuoteilla erimuotoisiksi. Vartaisiin voi laittaa myös minidonitseja, kakkupalloja (ns. kakkutikkareita) tai browniepaloja. Mitä vain pieniä leivonnaisia, jotka pysyvät vartaissa. Eikä kannata unohtaa niitä suolaisia vartaita lihapullineen ja pikkunakkeineen. Vartaat voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, mikä helpottaa valmisteluja. 

Herkkuja voi toki pakata myös yksittäin hampurilaistaskuihin taikka ihan vain suodatinpusseihin. Näihin sopivat donitsit, kolmioleivät, hotdogit, hampurilaiset ja pizzapalat. Kakut voi koota yksittäisiksi annoksiksi tekemällä pieniä kulhokakkuja. Pieniin kulhoihin kootaan kerroksittain muun muassa kakkupohjaa, kermavaahtoa ja marjoja. Myös pieniin pestyihin vauvanruokapurkkeihin voi koota juustokakkuja annoskoossa. 


Ja tottahan toki jäätelö toimii aina, joten on ihan ok suunnata sinne pakastealtaalle ja ostaa yksittäispakattuja jäätelöitä, jotka takuulla maistuvat pienille juhlijoille varsinkin kesäkuumalla. 

Juomina toimivat pillimehut tai jos haluat panostaa hieman enemmän, käytä pieniä lasisia pulloja, joihin voi askarrella hauskat etiketit ja niihin jokaisen juhlijan nimi, jolloin oma pullo pysyy omana. Onko sinulla jotain hyviä ideoita näiden lisäksi? Tule ihmeessä kertomaan niistä Instagramin puolella @pilvilinnan_anna tai kommenteissa ja voin myöhemmin lisätä niitä tähän postaukseen. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: