Amerikkalaiset pannukakut

Rakastan aamuja ja aamiaista! Viime viikolla vietin oikein kunnon aamiaisviikkoa ja tein jokaiselle päivälle erilaisen aamiaisen ja jokainen niistä oli vähän parempi kuin mitä normaalisti syön. Sunnuntain aamupalalle paistoin meille amerikkalaiset pannukakut, jotka kruunasivat aamiaisviikon.  

Olen vain kerran aiemmin tehnyt amerikkalaisia pannukakkuja, mutta sitä vauhtia mitä ne nyt katosivat pöydästä niin tämä ei jäänyt toiseksi ja viimeiseksi kerraksi. Ajattelin, että kirjoitan reseptin tänne blogiin itselle muistiin, että se on sieltä sitten helposti napattavissa, kun sitä taas tarvitsee. 

Olenkin blogini varmasti ahkerin kävijä, sillä ihan päivittäin kaivelen sen uumenista jotain reseptiä käyttöön. Fiksu varmasti kirjoittaisi nämä itselleen ylös jonnekin vihkoon, mutta blogi on monesti itselle se vihko. Ja ehkä siinä joku muukin sitten saa virikkeen kokeilla reseptejäni.

Reseptit syntyvät toisinaan ihan alusta asti itse keksien taikka sitten googlettelemalla ja soveltamalla niin kuin näiden amerikkalaisten pannukakkujen resepti. Varmaan monelle muullekin käy usein niin, että etsii netistä jotain reseptiä ja sitten edessä on niitä kymmenittäin ja miettii, että mikähän näistä nyt on sitten oikeasti hyvä. Tässä kohtaa aina kokoan reseptit yhteen ja teen niistä sellaisen keskiarvon, jota sitten koitan.

Amerikkalaiset pannukakut onnistui tällä tekniikalla ihan nappiin ja pääsevät siksi osaksi tätä arkistoa. Jos siis mietit, että millähän reseptillä sitä ne omat pannukakut paistaisi niin suosittelen kokeilemaan tätä. Olen tehnyt selvitystyön puolestasi. 

Amerikkalaiset pannukakut n. 20 kpl

3 kananmunaa

3 rkl sokeria

4 dl rasvatonta piimää

5 dl erikoisvehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

½ tl suolaa

50 g voita sulatettuna


Paistamiseen

voita


Laita kulhoon kananmunat ja sokeri ja vispaa hetki käsin vispilällä. Lisää joukkoon piimä, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sekoita. Lisää lopuksi voisula ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.

Paista voissa pannulla keskilämmöllä pannukakkuja. Pannun koosta riippuen 2-3 kerrallaan. 

Parhaita nämä paksut amerikkalaiset pannukakut ovat mielestäni marjojen ja vaahterasiirapin kera. Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: