Omena- kinuskipulla pikana

Voi miten moni teistä on jo tässä kuluneen viikon aikana tehnyt omena- kinuskipullaa. Itsekin tein sitä siis pariin kertaan viime viikolla ja viime viikonlopun aikana tein pullan vielä pikaversiona. Välillä tällainen hätähousu haluaa saada jotain valmiiksi heti ja siinä ei silloin paljon pullataikinan kohoamista odotella. Omena- kinuskipulla pikana on yhtä aikaa kuin pulla ja piirakka... Olkoon siis pulla kuitenkin nimeltään.

Jos siis sinäkään et jaksa kohottaa ja kohottaa, niin testaappa tämä versio.








Omena-kinuskipulla pikana

Pohja

4,5 dl jauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 dl fariinisokeria

3 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

250 g maustamatonta rahkaa

1 dl juoksevaa margariinia

2 kananmunaa (M-koko)


Täyte

2 isoa omenaa

nokare voita

½ dl fariinisokeria

2 tl kanelia (ceylon)


Kuorrute

25 g voita

½ dl fariinisokeria

0,25 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria

ripaus suolaa


Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.


Valmista ensin täyte. Kuori omenat, poista siemenkota ja pilko kuutioiksi. Sulata pannulla nokare voita, lisää joukkoon omenanpalat, fariinsokeri ja kaneli. Anna omenoiden pehmetä pannulla muutamia minuutteja. Nosta pannu liedeltä ja jätä hetkeksi sivuun odottamaan.

Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa rahka, juokseva margariini ja munat. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (noin 20x30cm). Lisää omenat pohjan päälle. Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia.

Anna valmiin pullan hieman jäähtyä ja tee tämän jälkeen kuorrutus. Laita kattilaan voi, fariinisokeri ja kuohukerma. Kuumenna niin, että voi ja sokeri sulavat kokonaan. Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon suola ja tomusokeri. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja kaada pullan päälle. Halutessasi voit viimeistellä pullan ripottelemalla päälle sormisuolaa. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: