Siirry pääsisältöön

Cafekierros: Leipomo Kahvila N'avetta

Elokuun alussa vietimme viikonlopun Helsingissä ja toisena päivänä suuntasimme kotimatkalle Porvoon kautta. Olin koko kesän halunnut käydä Porvoossa ja miten ihanaa oli päästä sinne juuri omana syntymäpävänään, kun sääkin oli vielä mitä parhain. Tarkoitus oli vain kuljeskella Porvoon vanhan kaupungin katuja ja piipahdella putiikeissa ja kahviloissa. No lopulta kahviloissa ei tullut piipahdettua Porvoossa, vaan jo matkan varrella. 

Pikkuveljeni vinkkasi minulle Leipomo Kahvila N'avetasta, joka sijaitsee puolimatkassa Helsinkiä ja Porvoota. Hän puolisoineen on monen monta kertaa pyöräillyt paikalle Helsingistä ja voisin todeta, että sen valikoiman eteen saattaisin itsekin moisen matkan pyöräillä... siis ehkä. 

Pieni kahvio tarjoaa joka päivä paikanpäällä leivottua tuoretta pullaa sekä makeita että suolaisia leivonnaisia. Pullavalikoima olikin ihan huikea ja oli ihan vaikeuksia valita, mitä tiskistä itselleen valitsee. Paikka on sisustukseltaan hurmaava ja juuri sellainen paikka, jossa itse viihdyn. Miinusta paikalle annan parkkipaikkojen vähyydestä. Onneksi mies ajoi, sillä itse en olisi siihen pihaan halunnut autoa ajaa sinne kymmenien muiden joukkoon, kun todellisuudessa paikkoja oli vain murto-osalle siitä määrästä. Voitte siis arvata, että paikka taitaa olla hyvin suosittu. Ainakin tuollaisena kauniina kesäpäivänä. Jonoa oli siis ulko-ovelle asti koko sen ajan, kun olimme paikalla. Tästä tullaan toiseen miinukseen, jonka paikka saa. Koska jonoa on jatkuvasti ihan valtavasti, tulee itselle jonossa hirveä kiireen tunne, eikä siinä ole aikaa todellakaan pähkäillä, että minkähän pullan sitä ottaisi. Lisäksi kassa pyrki palvelemaan asiakkaat hyvin liukahihnalta, joten kohtaaminen asiakkaan kanssa jäi hyvin kylmäksi. 
Mitä sitten tarjontaan tulee, niin en yhtään ihmettele, että pikkuveljeni polkee paikalle pullan takia. Ottamani raparperi-kinuskipulla oli ihanaa. Yksi parhaimpia pullia mitä olen koskaan syönyt. Lisäksi maistoin valkosuklaa-mustaherukkakakkua. Kakussa oikeasti maistui valkosuklaa ja mustaherukka. Aika monta mautonta valkosuklaakakkua olen maistanut ja tämä ei ollut yksi niistä. Kehut siis tarjonnalle ja jos joskus osun kulmille, niin tulen varmasti poikkeamaan kahville ja pullalle toistamiseen. 


Paikanpäällä on nettisivujen mukaan mahdollisuus juhlille ja kokouksille ja catering toimii näissä tapauksissa talon puolesta. Tähän puoleen emme siis tutustuneet emmekä pihan ympäristöön, joka sekin vaikutti hyvin viihtyisältä.  

Kommentit