Kinuski- puolukkapiirakka

Puolukka ja kinuski jos mitkä kuuluvat yhteen. Samoin kuin tämä blogi ja helpot reseptit. Siispä tämäkään kinuski- puolukkapiirakka ei ole turhan vaikea ja tiskissäkin säästellään, kun käytetään vain yhtä kulhoa. Tässä puolukkapiirakassa kirpeät puolukat saavat kaverikseen kinuskituorejuuston ja halutessaan makeutta saa lisää Omar-karkeilla. 

Ohjehan on siitä kiva, että vaihtelemalla täytteitä saat näppärästi monenlaisia piirakoita. Voit vaikkapa vaihtaa kinuskituorejuuston vaniljatuorejuustoon ja puolukat mustikoihin, jolloin saat ihanan mustikkapiirakan. Lisäksi pohjan ohje sopii todella moniin muihin makeisiin piirakoihin, joten suosittelen laittamaan sen ylös itselle. Samaista pohjaa on hyödynnetty mm. tässä rahkapiirakassa





Kinuski- puolukkapiirakka

Pohja

2 dl vehnäjauhoja (erikoisvehnäjauho)

1 dl kaurahiutaleita

0,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

1 dl juoksevaa margariinia


Täyte

200 g kermaviiliä

200 g kinuskituorejuustoa

0,5 dl sokeria

1 kananmuna

200 g puolukoita

(noin 10 kpl Omar-karkkeja)


Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mittaa kulhoon kaikki pohjan kuivat aineet. Sekoita ja lisää joukkoon kananmuna ja juokseva margariini. Sekoita taikina sekaisin ja painele voideltuun piirakkavuokaan (28cm). 

Laita kulhoon kermaviili, tuorejuusto, sokeri ja kananmuna ja sekoita sekaisin vispilällä. Lisää täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi puolukat täytteen päälle. Halutessasi voit vielä lisätä puolukoiden lomaan pilkottuja Omar-karkkeja. Karkkien pilkkomiseen sakset ovat oikein hyvä väline. 

Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Anna jäähtyä hieman ja nauti. 


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: