Rapeakuoriset aamiaissämpylät

Onko parempaa kuin vastapaistettu leipä aamiaisella? En tiedä, mutta kärkipäähän nautintoja menee varmasti. Liian harvoin on vain aikaa leipoa tuoretta leipää aamuksi. Kun edellisenä iltana hieman ennakoi, on leipominen aamulla hieman helpompaa ja nopeampaa. Näiden sämpylöiden taikina laitetaan kohoamaan illalla, joten aamulla tehtäväksi jää enää paistaminen. Sämpylöihin tulee ihanan rapea kuori ja parhaalta ne maistuvat lämpöisinä ihan vain voin kera. Parasta näissä on myös se, ettei käsiään tarvitse sotkea taikinaan missään vaiheessa.

Monet yön yli kohotettavat sämpylät kohotetaan jääkaapissa, mutta itse en tuntunut näillä ohjeilla saavan koskaan kunnollista taikinaa aikaiseksi, joten muokkasin Annin uunissa- blogista löytyneen ohjeen omaan käyttöön sopivaksi ja nyt saan aina täydellisiä sämpylöitä aamupalalle. 





9-12 kpl

7,5 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
2 dl kaurahiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja
8 dl erikoisvehnäjauhoja

Lisää kädenlämpöiseen veteen suola, kaurahiutaleet, sämpyläjauhot ja kuivahiiva. Sekoita kaapimella. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita taikina sekaisin. Kohota liinan alla huoneenlämmössä yön ylitse.

Seuraavana päivänä...

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lusikoi taikinasta pellille nokareita ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. 

Älä peitä paistettuja sämpylöitä liinalla, jotta kuori säilyttää rapeutensa. 

Kommentit

  1. Tuo paistoaika hieman mietityttää,eli oikeastiko 40min 225 asteessa?Kun omissa ohjeissa yleensä noin lämpimässä uunissa paistoaika on noin 15min.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä näin tosiaan on.. Ainakin meidän uunilla vaatii tuon 40 minuuttia. Toki kannattaa aina kurkata omaan uuniin aiemmin jos tuntuu, että vähempikin aika riittää.

      Poista

Lähetä kommentti

Voisit tykätä myös näistä: