Raparperi-marenkikakku

Kaupallinen yhteistyö * Maku Kitchen Life

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Tiedätte, että rakastan kakkuja. Siksi olikin aivan ihanaa, että sain itselleni Maku Kitchen Lifen kakkulautasen. Posliinia oleva jykevä valkoinen lautanen yhdistyy keveään mustaan korkkiin, josta jalkaosa on valmistettu. Tykkään lautasen rouheasta ulkonäöstä ja se sopiikin meidän keittiöön ihan loistavasti. Hauska yllätys oli myös, kun huomasin, että kakkulautasen laatikon kyljessä oli minun ottamani kuva viime vuonna tehdystä pashakakusta. 

Kakkulautanen ei tietenkään ole mitään ilman kakkua ja näin raparperiaikaan kakku ei voinut sisältää mitään muuta kuin raparperia. Tein raparperista ja inkivääristä hillon, jonka yhdistin vaniljaiseen mousseen. Kakun päälle tein italialaisen marengin, jonka pinnan saa ruskistettua kauniisti  *kaasupolttimella. Kauniin pinnan takia kakku ei mielestäni kaipaa mitään muita koristeita. Tämä täytekakku on ihan täydellinen kesän juhlapöytiin. Maku Kitchen Lifen tuotteista löytyy myös kauniit astiat ja mun lempparit eli sampanjakultaiset aterimet, joista valitaan tietenkin *leivoshaarukat kakun nauttimiseen. 

Kakun ohjeen löydät alta, mutta myös * Maku Kitchen Life sivuilta. Heidän Instagramissa on myös käynnissä kilpailu, josta voit voittaa itsellesi tämän upean kakkulautasen ja leivoshaarukat. Kilpailuun voit vielä osallistua 12.6. asti. 







Raparperi-marenkikakku 


Pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 sitruunan kuori raastettuna

Kostutus
1½ dl sitruunavirvoitusjuomaa

Täyte
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1 rkl tomusokeria
raparperi-inkiväärihilloa (ks. ohje alla)

Kuorrute
3 kananmunan valkuaista
2½ dl sokeria
1 dl vettä

Raparperi-inkiväärihillo
400 g raparperia
2 rkl sitruunanmehua
100 g minihillosokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna


Ohje

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Laita voi kattilaan, sulata ja anna ruskistua. Laita sivuun jäähtymään.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää puolet kuivista aineista vaahdon joukkoon kaapimella varovasti käännellen. Lisää ruskistettu voi ja loput jauhoista ja kääntele joukkoon. Lisää lopuksi raastettu sitruunan kuori.

Pingota irtopohjavuoan (18cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja voitele reunat hyvin voilla. Laita taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna valmiin kakun jäähtyä hetki vuuassa ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään.

Valmista täytettä varten raparperi-inkiväärihillo. Kuori ja paloittele raparperi ja laita kattilaan yhdessä minihillosokerin ja sitruunan mehun kanssa. Keitä 5-10 minuuttia, kunnen raparperi on pehmennyt kunnolla. Lisää lopuksi joukkoon raastettu inkivääri. Siirrä hillo puhtaaseen astiaan jäähtymään jääkaappiin.

Valmista loppu täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka sekä tomusokeri.

Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku kerroksittain kakkulautaselle. Kostuta pohja virvoitusjuomalla, lisää hilloa ja puolet kerma-rahkavaahdosta. Tee samoin toinen kerros.

Kuorrutetta varten laita kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna mittaria apuna käyttäen 120 asteeseen. Hieman ennen kuin seos on kuumentunut 120 asteeseen aloita vatkaamaan valkuaisia vaahdoksi. Lisää kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana. Jatka vatkaamista kunnes marenki on paksua ja kiiltävää sekä jäähtynyt kunnolla.

Levitä marenki kauttaaltaan kakun päälle ja ruskista pinta kaasupolttimella.

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: