Oreo-juustokakku vadelmilla

Tämä oli oikein hätävarakakku, jonka kasasin kokoon kaikkinensa noin kolmessa tunnissa mukaanlukien kuvien ottaminen. Mutta eipä sitä sitten tarvitukaan siinä tarkoituksessa, johon sen alunperin olin ajatellut, joten päädyimme herkuttelemaan kakulla ihan oman perheen kesken... tai siis minä ja lapset herkuttelimme. Meillä mies yleensä jättää nämä kakut välistä.

Mutta tästä tuli kyllä oikein kelpo kakku ja vaikka näitä Oreo-juustokakun ohjeita onkin blogit ja sivustot pullollaan niin laitan tämän tänne ainakin itselleni muistiin seuraavaa kertaa varten. Kakku on siitä näppärä, että et tarvitse liivatetta sen hyydyttämiseen ja valmista on jo noin kahden tunnin päästä aloittamisesta. Tämän voit siis huoletta tehdä vasta aamulla, mikäli päivällä on tulossa vieraita kylään.


Pohja

175 g Oreoita
50 g voita

Täyte

250 g mascarponea
145 g valkosuklaata (Panda)
3 dl vispikermaa
100 g Oreoita
50 g vadelmia

Koristeeksi

vadelmia, Oreoita

Hienonna Oreot hienoksi muruksi esim. tehosekoittimella. Sulata voi mikrossa taikka kattilassa ja lisää keksimurun joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20cm) pohjalle ja kaada keksimuru pohjalle, Painele tiiviiksi pohjaksi. 

Sulata valkosuklaa esim. mikrossa. Notkista mascarponea hieman ja lisää joukkoon valkosuklaa. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää mascarponen joukkoon kaaapimella varovasti käännellen. Leikkaa oreot isohkoiksi paloiksi ja lisää mousseen yhdessä vadelmien kanssa. Kaada mousse pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Koristele valmis kakku vadelmilla ja Oreoilla. 

Vinkki: Saat juustokakkuun kauniin reunan vuoraamalla vuoan sisäreunan reunakalvolla taikka sitten  voit hyödyntää Kanelitytön vinkkiä ja voidella vuoan reunan vuokasprayllä tai öljyllä ja tomusokeroida, jolloin kakku irtoaa myös vuoasta kauniisti. 

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: