Lakritsaiset piparit
Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life
Meillä on isä ollut aina hän, joka joulun alla on paistanut piparit ja isä on yleensä tehnyt peltikaupalla possuja. Samanlaisen possumuotin sain vihdoin minäkin nyt Maku Kitchen Lifen valikoimista. Possumuotin kanssa samassa renkaassa roikkuu muutkin perinteiset piparimuotit, kuten sydän ja piparkakku-ukko. Näillä leivoimme yhdessä lasten kanssa pipareita. Ei tosin mitään tavallisia pipareita vaan lakritsaisia. Korvasin piparkakkumausteen tänä vuonna lakritsijauheella ja sillä sai aikaan sopivan miedon lakritsin maun pipareihin. Taikinasta tuli muutenkin aika kelpo ja jos et ole lakun ystävä, voit aina tehdä taikinan perinteiseen tyyliin käyttämällä piparkakkumaustetta.
1 dl tummaa siirappia
½ dl sokeria
125 g voita
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja
1 rkl lakritsijauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
Laita kattilaan siirappi ja sokeri ja kiehauta. Lisää
joukkoon voi, anna sen sulaa ja jäähdytä sitten seos. Lisää kananmuna
jäähtyneeseen seokseen ja lisää tämän jälkeen keskenään sekoitetut kuivat
aineet.
Laita taikina tekeytymään jääkaappiin yön ylitse.
Leivo
pipareiksi seuravana päivänä ja paista uunissa 175 asteessa noin 7 min.
Kommentit
Lähetä kommentti