kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Lakritsaiset piparit

Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life 

Meillä on isä ollut aina hän, joka joulun alla on paistanut piparit ja isä on yleensä tehnyt peltikaupalla possuja. Samanlaisen possumuotin sain vihdoin minäkin nyt Maku Kitchen Lifen valikoimista. Possumuotin kanssa samassa renkaassa roikkuu muutkin perinteiset piparimuotit, kuten sydän ja piparkakku-ukko. Näillä leivoimme yhdessä lasten kanssa pipareita. Ei tosin mitään tavallisia pipareita vaan lakritsaisia. Korvasin piparkakkumausteen tänä vuonna lakritsijauheella ja sillä sai aikaan sopivan miedon lakritsin maun pipareihin. Taikinasta tuli muutenkin aika kelpo ja jos et ole lakun ystävä, voit aina tehdä taikinan perinteiseen tyyliin käyttämällä piparkakkumaustetta. 








1 dl tummaa siirappia
½ dl sokeria
125 g voita
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja
1 rkl lakritsijauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa

Laita kattilaan siirappi ja sokeri ja kiehauta. Lisää joukkoon voi, anna sen sulaa ja jäähdytä sitten seos. Lisää kananmuna jäähtyneeseen seokseen ja lisää tämän jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Laita taikina tekeytymään jääkaappiin yön ylitse. 

Leivo pipareiksi seuravana päivänä ja paista uunissa 175 asteessa noin 7 min.

Kommentit