Joululimppu
Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life
Tykkään leipoa, mutta olen aikamoinen hätähousu ja mielelläni teenkin leivonnaisia, jotka ovat valmiita mahdollisimman nopeasti. Näihin lukeutuu mm. kuppikakut. Leipien tekeminen on yleensä aikaa vievää, koska hiivataikinoita joutuu kohottamaan joskus pitkiäkin aikoja. Siksipä kehittelin joululimpun, joka on meille hätähousuille. Taikinaan tulee hiivan sijasta soodaa, jolloin sitä ei tarvitse kohottaa ollenkaan ja valmista tulee tunnissa.
3 dl piimää
½ dl tummaa siirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl anista
1 tl pomeranssia
½ tl suolaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita kulhossa piimä ja siirappi. Hienonna anis
morttelissa. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja lisää nesteiden
joukkoon.
Kaada taikina leipävuokaan ( noin 2l) ja paista uunissa
alatasolla 45 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti