Tanskalaiset pikkupannarit kaneli-viskikinuskilla

Kaupallinen yhteistyö Maku Kitchen Life

Olen erittäin iloinen, että saan jatkaan keväällä aloitettua yhteistyötä Maku Kitchen Life- merkin kanssa. Merkiltä löytyy monia todella kauniita tarjoiluastioita ja työvälineitä, joilla jokainen kotikokki voi nostaa tasoaan astetta lähemmäksi ammattilaista. Tällä kertaa vuorossa on reseptejä ja ideoita joulun ajaksi ja näitä ideoita jaan teille lähes joka viikko. Olette tottuneet näkemään blogissani joulukalenterin, mutta tänä vuonna ajattelin säästää itseäni ja jättää joulukalenteripostaukset tekemättä. Sen sijaan saatte kyllä monta ihanaa reseptiä jouluksi ja edellisten vuosien postauksista löytyy hurja määrä reseptejä jouluksi, joten kannattaa selailla arkistoja.

Ennen joulua juhlitaan kuitenkin pois alta pikkujoulut ja tämän tiimoilta lähdin testailemaan itselleni ihan uutta tuttavuutta, nimittäin valurautaista munkkipannua. En ollut aiemmin edes kuullut, että munkkeja voisi paistaa liedellä ja alkuun olinkin vähän sormi suussa, että mitenkäs ja millä ohjeella niitä munkkeja sitten saadaan aikaan. Onneksi törmäsin tanskalaisen ystäväni tekemiin pannukakkuihin, joista Tanskassa käytetään nimitystä Aebleskiver. Nämä pannukakkupallot ovat hyvin perinteisiä joulun alla valmistettavia leivonnaisia Tanskassa ja juuri näiden tekemiseen tarvitaan munkkipannua. Lähdin sitten testaamaan munkkien sijasta näitä pannukakkupalloja, joista itse ryhdyin käyttämään nimitystä pikkupannarit. Ja voi kuinka hyviä pannukakuista tulikaan. Alkukankeuden jälkeen niiden kääntely pannullakin sujui ja yllätyin siitä kuinka hyvin taikina irtosi valurautaisesta pannusta. 

Mikäli haluaa tänä vuonna tehdä jotain erilaista joulun alla, niin suosittelen kokeilemaan näitä pikkupannareita. Niiden kanssa nautitaan kanelilla ja viskillä maustettua kinuskia, jonka vuoksi ne ovatkin erinomaista naposteluruokaa pikkujouluihin. Parasta on, kun pannarin dippaa kunnolla kinuskiin. Kinuskin laitoin tarjolle robuste lautaselle, joka on mielestäni todella kaunis ja sopii erityisen hyvin alku- ja jälkiruokien tarjoiluun. 









Tanskalaiset pikkupannarit kaneli-viskikinuskilla 

3 kananmunaa
1 rkl sokeria
4 dl piimää
100 g voita sulatettuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl soodaa

Kaneli-viskikinuski

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl viskiä
1 tl kanelia

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vatkausta mukaan sokeri.
Sekoita keskenään keltuaiset, piimä ja voi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää lopuksi sekaan valkuaisvaahto varovasti käännellen.

Lämmitä munkkipannu liedellä keskilämmöllä ja lisää koloihin nokare voita. Annostele taikinaa koloihin ja anna paistua kunnes saat käännettyä pannarin ympäri. Paista kypsäksi. Keskimmäinen kolo kannattaa jättää tyhjäksi, koska se kuumenee eniten ja helposti polttaa pannarin. Kun kaikki on paistettu, voit keittää kinuskin.

Laita kattilaan kuohukerma sekä fariinisokeri ja kiehauta. Anna kinuskin poreilla kattilassa keskilämmöllä noin 8 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon viski ja kaneli, sekoita ja kiehauta alkoholi pois. Kaada valmis kinuski kulhoon.

Voit dippailla pannareita kinuskiin... äläkä nuukaile kinuskin kanssa ;)


Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: