Mokkapalat
Netti on pullollaan mokkapalojen ohjeita, mutta päätin, että kirjoitan niiden joukkoon vielä oman versioni. Satuin nimittäin parisen viikkoa sitten ihan vahingossa tekemään ne täydelliset mokkapalat, joiden ohjetta itse olen kaipaillut ja kerta toisensa jälkeen netistä etsinyt. Ohje on puolikkaalle pellille, mikä on mielestäni juuri sopiva määrä, kun leipoo vain omalle porukalle. Näitä onkin tehty jo pariin kertaan sen jälkeen... mokkapalat vaan on niin herkku.
2 kananmunaa (M- koko)
1 dl sokeria
100 g voita
1 dl piimää
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
Kuorrute
40 g voita
2 rkl kahvia
2½ dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhoja
1 tl vaniljasokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää voin joukkoon piimä. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen nesteiden kanssa. Kuivat aineet kannattaa siivilöidä taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja laita vuokaan (itselläni käytössä 18x25cm vuoka). Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä.
Kuorrutetta varten laita kattilaan voi ja kahvi. Kiehauta niin, että voi on kokonaan sulanut. Lisää joukkoon tomusokeri, kaakaojauho ja vaniljasokeri ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Kaada kuorrute kattilasta kulhoon hetkeksi jäähtymään ja levitä vasta sitten pohjan päälle. Näin kuorrute ei ole liian löysää ja valu pois pohjan päältä.
Halutessasi voit koristella pinnan. Kaupat pursuavat nykyään mitä ihanimpia raesekoituksia, joilla koristeleminen on todella vaivatonta ja nopeaa.
Minkä kokoinen vuoka sinulla on ollut tässä?
VastaaPoistaTäytyy testata jo tänään reseptiäsi! Sokerin ja rasvan osuus on tässä kohtuullinen verrattuna moneen muuhun mokkapalareseptiin :)
Hei! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Käytössäni on 18x25cm vuoka, johon resepti on juuri passeli. Täytyykin lisätä ohjeeseen.
Poista