Cafekierros: Mama Bear

En olisi uskonut koskaan syöväni suolaista puuroa. Olen aina yhdistänyt kaurapuurooni vain makeita lisukkeita kuten marjoja ja hedelmiä. Ei olisi pienessä mielessänikään käynyt laittaa puuroon kinkkua, kypsää kananmunaa taikka avokadoa. Mutta näillä lisukkeilla ryyditetty puuro Laukontorilla sijaitsevassa Mama Bear puurobistrossa oli mielettömän hyvää. Jo se, että pohjalta löytyy vähintään 6 tuntia haudutettua kaurasuurimoista valmistettua pehmeän täyteläistä puuroa, on jo jotain, mutta nuo suolaiset täytteet tekivät siitä erinomaisen aamiaisen. Ja sopiipa tuo suolainen puuro mainiosti myös lounaaksi.  

Suolaisia puurovaihtoehtoja listalta löytyy muitakin, mutta valitsemani versio taitaa olla se suosituin ja siksi lähdin sitä rohkeasti koittamaan. Makeita puuroja olen käynyt maistamassa yhden kerran aiemminkin, mutta viimeisimmällä kerralla taisin löytää oman suosikkini. Kun puuroonsa saa puolukoita ja kookoskermasta keitettyä kinuskia niin päivästä ei voi tulla muuta kuin hyvä. Kun näihin makuihin yhdistää paikan tunnelman niin aamunsa haluaa jatkossa viettää vain ja ainoastaan Mama Bearissa. Itselleni riittävä puuro on kooltaan pienen pieni, mutta saatavilla on myös juuri sopiva ja suuren suuri, joten jokainen löytää itselleen ja omaan nälkään sopivan kokoisen annoksen. 
Aamiaiseni aikana päädyin lopulta juttelemaan vastakkaisessa pöydässä istuneen saksalaisen miehen kanssa... Tätä tuskin olisi tapahtunut missään muualla. Myös muiden asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa jutustelu tuntui erittäin luontevalta, kuin kotonansa olisi ollut. Ja tämä tekee paikasta niin miellyttävän ja erityisen. Kaunis sisustus rauhoittaa ja rauhaa Mama Bear tarjoaa arkeen antamalla mindfulness-tunteja ympäri vuoden. Viereisessä huoneessa onkin rauhaa ja kauneutta huokuva tila, jossa tunnit järjestetään. 
Vierailustani on jo viikkoja, mutta voin edelleen maistaa puuron maun suussani. Täytynee mennä taas pian uudestaan puurolle ja noita mindfulness-tuntejakin olen jo pitkään miettinyt. En vain ole koskaan ehtinyt... niiden tarpeessa kuitenkin olisin. Suosittelen Mama Bearia lämpimästi. Jos haluat saada täydellistä puuroa niin suuntaa joku aamu Laukontorille. 
Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: