Messupäivän parhaat

Lähdin aikaisin torstaina kohti Helsinkiä ja Kirjamessuja sekä Viini- ja ruokamessuja. Instagramia seuraavat tietävätkin, ettei matka alkanut ihan toivotulla tavalla. Junassa oli aivan hirveä olo ja  mietinkin, että jäänkö ensimmäisellä vastaan tulevalla asemalla pois ja palaan kotiin, mutta sinnittelin junamatkan ja pääsin perille. Helsingissä olokin sitten helpotti ja pääsin messuille. 


Edellisestä kerrasta Kirjamessuilla oli aikaa, joten en muistanutkaan kuinka paljon kierrettävää messuilla oli. Ja jo ensimmäiseltä näytteilleasettajalta olisin voinut ostaa mukaani kasan kirjoja. Kyllä niitä kassillinen sitten kierroksen päätteeksi olikin mukana ja kun siihen lisäsi vielä ostokset Viini- ja ruokamessuilta niin kasseja riitti matkassa.

Kirjamessuilla viihdyin parhaiten Tammen osastolla ja jo sinne meinasi kadota lompakon sisältö. Kävin tekemässä ostokset kuitenkin vasta kierroksen päätteeksi, koska halusin nähdä koko tarjonnan. Akateemisten osastolle päädyin paikalle juuri, kun ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen oli aloittelemassa puheenvuoroaan kirjastaan Pötyä pöydässä. Jäinkin mielenkiinnolla kuuntelemaan, sillä olen varsin kiinnostunut ravitsemuksesta tätä nykyä. Ja yhtäaikaa, kun kiinnostus ja tietämys on kasvanut, olen mennyt enemmän solmuun syömisen kanssa ja jollain tapaa terve suhtautuminen syömiseen on hukkunut. Siksi odotankin innolla, että pääsen kirjaa lukemaan, sillä kirjassa käsitellään paljon sitä mikä on oikeaa tietoa ja mikä pötyä, kun puhutaan ruuasta ja ruokavalioista. Kirja oli puhtaasti heräteostos.


Heräteostos ei sitten suinkaan ollut Hanna G Kokkaa, vaan sen hankkimista olin jo tovin suunnitellut. Hetki vain meni ennen kuin löysin osaston messuilta ja sen myötä kirjan. Päädyin paikallekuitenkin varsin sopivaan aikaan, sillä itse kirjailija Hanna Gullichsen oli paikalla ja sain kirjaan omistuskirjoituksen, mikä tekee kirjasta nyt entistäkin arvokkaamman itselleni. Ja pitihän sitä ottaa kuvakin sitten Hannan kanssa. Harvoin sitä tapaa ja pääsee juttusille seuraamiensa ihmisten kanssa, joita somessa vain ihastellen katselee. Tämänkin kirjan pariin pääsemistä odotan innolla, sillä kirja on muutakin kuin ohjeita, siellä on tarinoita ja vinkkejä. Toivonkin, että kirja herättää ruuanlaittajan minussa ja meillä syödään jatkossa muutakin kuin leipomuksiani. 

Kirjamessut kierrettyäni siirryin kerrosta ylemmäs Viini- ja ruokamessuille, jossa olikin valtavasti esillä sekä viinejä että ruokia. Viinit jätin tällä kertaa maistelematta ja keskityin kiertelemään lähinnä ruokapuolta. Parhaiten viihdyin Maku Kitchen Lifen- osastolla, jossa pääsi seuraamaan kahden kokin Risto Mikkolan ja Henry Lepistön taidonnäytteitä ja mikä parasta myös maistamaan niitä. Friteerattu halloumi mango-currymajoneesin kanssa oli ihan valtavan hyvää. Instagramissa olin storyyn kirjoittanut vahingossa feta, mutta kyseessä oli siis halloumi. Jäin harmittelemaan etten ehtinyt maistaa jälkiruokaa, jossa olisi ollut omenaa ja munkkia, mutta kotimatka kutsui. Mikäli siis olet tänään menossa käymään messuilla niin käy ihmeessä Maku Kitchen Lifen- osastolla maistelemassa annoksia ja tutustumassa muutenkin tuotteisiin, mm. friteerauskeitin ja sous vide- laite olivat todella edullisia. 
Olin näistä maisteluannoksista enemmän hurmioissani kuin lounaaksi syömästäni Naughty Burgerin hampparista. Olin pettynyt... Odotukset olivat ihan hirveän korkealla, eikä hamppari nyt sitten kovin kummoiselta maistunut. Parempaa oli jälkkäriksi syöty Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jäätelö, joista maisteluun pääsi vanilja, mustaherukka ja kanelikeksi, joka näistä kolmesta oli mun lemppari. 
Omaa herkkuani suklaatakin messuilta löytyi eri muodoissa ja hauskimpia olivat italialaiset suklaat, joita löytyi vaikka missä muodossa. Hinta vain oli minusta turhan kallis, joten en raaskinut näitä suklaita ostaa. Olisivat olleet hauskoja lahjoja. 
Katselin, että tänäänkin näytöskeittiössä olisi vaikka ketä mielenkiintoisia kirjailijoita kokkaamassa, että vielä näin sunnuntaillekin on paljon ohjelmaa ja nähtävää, joten kannattaa suunnata paikalle. Messuilla saa kyllä kulumaan koko päivän ja sieltä on hyvä tehdä mm. joululahjaostoksia. Oi kun itseäkin kutkuttaisi vielä lähteä messuilemaan. 

* Messulippu saatu Maku Kitchen Lifelta

Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: