Maailman paras porkkanakakku

Mieheni ei juuri välitä makeista leivonnaisista, mutta on tämän vuoksi hyvin tarkka eritoten korvapuusteista ja porkkanakakusta. Niiden tulee olla just eikä melkein tietynlaisia, jotta hän ne kelpuuttaa syötäväksi. Mieheni onkin se parhain ja pahin makutuomarini, jonka mielipiteeseen vahvasti uskon. 

Ja jos mieheni pitää mun porkkanakakusta, niin onhan sen silloin oltava vähintäänkin maailman parasta. Alkuperäinen ohje löytyy The Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille- kirjasta ja sitä on useampikin bloggaaja varioinut, mm. yksi ohje löytyy Kaakao kermavaahdolla- blogista. Ja tottakai minäkin olen tehnyt ohjeesta oman versioni, joka on ihanan mausteinen ja mehevä. Mikäli itse et niin välitä mausteista, voit maustaa kakun vaikkapa vain kanelilla. Kakku on aina parasta seuraavana päivänä, kun se on saanut mehustua ja maustua jääkaapissa. Kakkua on kehuttu kovasti ja on aina varma valinta kahvipöytään, mikäli haluaa hurmata vieraat. Tämä on helppo tehdä myös gluteenittomana, vaihtaa vain vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. 







Porkkanakakku

2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa (luomu M-koko)
3 dl rypsiöljyä
4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
1/4 tl neilikkaa
6 dl porkkanaraastetta
100 g saksanpähkinöitä

Kostutus

3/4 dl appelsiinimehua

Täyte/Kuorrute

100 g voita (huoneenlämpöinen)
175 g tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Laita kulhoon fariinisokeri, munat ja öljy ja vispaa käsin sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita kaapimella sekaisin. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja hienonnettu saksanpähkinä. Voit jättää osan saksanpähkinöistä koristeeksi kakun päälle.

Laita taikina voideltuun vuokaan (24cm) ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. 

Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen täyttöä ja kuorrutusta.

Tee kuorrute. Laita kulhoon huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tomusokeri ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Varo vatkaamasta liikaa, sillä kuorrute juoksettuu helposti. 

Halkaise kakku kahtia ja kostuta pohjat appelsiinimehulla. Laita puolet täytteestä kakun väliin ja loput kakun päälle. Koristele kakku vielä saksanpähkinärouheella. 



Kommentit

Voisit tykätä myös näistä: